Enkele redenen om zakelijk te gaan rijden

In veel gevallen kan het voordeliger zijn om zakelijk te gaan rijden. Dat is afhankelijk van waar je de auto voor gebruikt, hoeveel kilometers je ermee gaat rijden en welke auto je graag wil rijden. Zit je te twijfelen of je zakelijk wil gaan rijden of niet? Wellicht dat de volgende redenen je over de streep kunnen halen om het wel te doen.

Korte afstanden

Rijd je voornamelijk korte afstanden voor je werk en gebruik je de auto bijna niet voor je privé? Dan is zakelijk rijden erg interessant. Je kunt alle kosten schrijven op de zaak, waardoor je de btw er vanaf kan trekken. Als je onder de 500 kilometer per jaar blijft voor privégebruik, betaal je ook geen bijtelling. Dit kan aanzienlijk in de kosten schelen. Je moet hiervoor echter wel een ritregistratie bijhouden. Dat doe je bijvoorbeeld door middel van een kilometerregistratiesysteem. Dit systeem houdt bij welke kilometers je maakt en waarvoor je ze maakt. Op die manier voorkom je dat je problemen krijgt bij de belastingdienst.

Fiscaal aftrekbaar

Wanneer je zakelijk rijdt, mag je alle gemaakte kosten voor de auto aftrekken van de belastbare winst. Deze kosten worden namelijk gezien als zakelijke uitgave. Dat geldt voor zowel aanschaf, onderhoud en benzinekosten. Op die manier betaal je aanzienlijk minder belasting.

Kies elektrisch

Als je kiest voor een elektrische auto, zijn de kosten voor onderhoud vaak lager. Ook heb je te maken met lagere belastingen, omdat ze willen stimuleren dat mensen een elektrische auto gaan kopen. Het is beter voor het milieu dan een auto die op benzine of diesel rijdt. Bij een elektrische auto is de bijtelling ook lager. Het enige wat hoger is, zijn de aanschafkosten van de auto. Als je de auto zakelijk gaat gebruiken, kan je deze kosten aftrekken van de fiscale winst. Al met al heb je hierbij dan te maken met een win-win situatie. 

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten