Een retraite kan helend voor u werken

VL wonen

Ontspannen van lichaam en geest

In deze hectische tijd, waarin we leven, komen er steeds meer personen in aanraking met een bepaalde stresssituatie of zelfs burn-out. We nemen vaak gedurende een langere tijd te veel hooi op onze vork. Die kunnen we op een bepaald moment lichamelijk en geestelijk niet meer aan. Dan is het belangrijk dat u het zo ver niet laat komen. Door op retraite te gaan zal u geest en lichaam tot rust komen. U leert om te gaan om op een liefdevolle manier aandacht te schenken aan datgene wat U beleeft en aan alles wat er rondom u plaatsvindt intensiever te genieten.

Een retraite weekend

Er zijn meer manieren om op retraite ta gaan. U kunt een retraite weekend nemen, maar ook zelfs een midweek of nog langer is mogelijk. U kunt met een groep gedurende een aantal dagen intensief mediteren. Tijdens de retraite legt U een weg af van uw gedachten naar Uw hart. U wordt geleerd wat geduld, liefde en begrip inhoudt. Stilte is hierbij een krachtig hulpmiddel. Tijdens zo’n weekend worden er meditaties gedaan, maar ook stiltewandelingen, meditaties en lezingen.

Wat doet u tijdens een ontspannings retraite?

Een ontspannings retraite is voor ieder niveau geschikt. Hierbij kunt u ervan uitgaan dat alles mag en niets moet. Het is belangrijk dat u zich wel laat begeleiden door een ervaringsdeskundige. Uw hoofd zal tijdens de ontspannings retraite tot rust komen en u zult zich vrij voelen. Wanneer U dat op een stille plek doet, dan krijgt u lichaam weer de nodige energie.

Plaatsen voor een retraite

Vaak wordt er een plaats gezocht waar u zich in stilte kunt terugtrekken uit het dagelijkse leven. In veel gevallen wordt een klooster bezocht, maar ook andere plaatsen zijn geschikt. De plaatsen waar een retraite onder begeleiding wordt gegeven kunt u in afzondering aan spiritueel zelfonderzoek doen en vooral ook aan geestelijke oefeningen. Wanneer u merkt dat het leven u te veel wordt, moet u eens nadenken om mee te doen aan een retraite weekend.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten