Airco reiniging en onderhoud

VL wonen

Airco reiniging en onderhoud

Door uw airco regelmatig te reinigen en onderhouden kunt een hoop geld op de energierekening besparen, gaat de airco langer mee en hoeft deze niet vroegtijdig vervangen te worden. Door regelmaat airco onderhoud werkt de airco efficiënter, zorgt deze voor een prettige luchtvochtigheid en voorkomt deze dat micro-organismen de kans krijgen om te groeien. Slecht werkende en vuile airco’s kunnen allergieën en astma verergeren omdat schimmels zich vermenigvuldigen en zich verspreiden door het huis. In dit artikel geven onze experts van Kouveld Airconditioning een paar eenvoudige tips om problemen met uw airco te voorkomen. Zo zorgt u er voor dat uw airco efficiënt blijft werken en de airco u niet in de steek laat tijdens de warme zomermaanden.

Tips om airco problemen te voorkomen

Veel problemen met uw airconditioning kunt u voorkomen door een aantal onderhoudstaken met regelmaat uit te voeren. Sommige van deze taken kunt u gemakkelijk zelf uitvoeren, terwijl andere taken moeten worden overgelaten aan een professional. Voor hulp bij het onderhouden van uw airco kunt u altijd contact opnemen met onze medewerkers van Kouveld Airconditioning. Hieronder volgt een checklist van taken die er bij helpen om uw airco zo optimaal mogelijk te laten functioneren:
– Verwijder regelmatig vuil rondom de airco
– Reinig de condensorbatterijen minimaal één keer per jaar
– Vervang luchtfilters
– Controleer op losse draden
– Smeer motoren en lagers
– Vul het koelmiddel bij
– Hou de condensafvoer altijd vrij.

Professioneel airco onderhoud

Uw airco heeft jaarlijks een professionele onderhoudsbeurt nodig. Plan airco onderhoud voordat de zomer begint, zodat u er zeker van kan zijn dat de airco zo efficiënt mogelijk werkt wanneer u hem nodig heeft. Kouveld Airconditioning houdt uw airco in topconditie en zorgt er voor dat deze nog een lange tijd meegaat. Door een jaarlijkse onderhoudsbeurt kunnen kleine problemen makkelijk opgelost worden zodat deze niet verergeren en de levensduur van het apparaat verlengd wordt.

Repareren of vervangen: wat is de beste keuze?

Is het tijd om de airco te repareren of te vervangen? Dan vraagt u zich misschien af wat de beste optie is. In bepaalde gevallen kan het financieel gezien voordeliger uitpakken om de unit te vervangen. Dit hangt af van verschillende factoren en u zult moeten denken over de kosten op de lange termijn. U zult een vergelijking moeten maken tussen de investeringskosten, de bedrijfskosten en de energiekosten. Het aanschaffen van een nieuwe airco unit kan behoorlijk prijzig zijn, maar reparatie is niet altijd de meest geschikte optie. Heeft u een oude airco die al meerdere malen is gerepareerd? Dan kan het tijd zijn om de oude airco te vervangen. In deze gevallen zal het blijven repareren van de oude airco op de lange termijn meer kosten met zich meebrengen en kan ook de energierekening hoger uitvallen. Onze experts van Kouveld Airconditioning kunnen u helpen met het nemen van de juiste beslissing.

https://www.kouveld-airconditioning.nl/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten