Een makelaar kiezen in Dordrecht: volg deze stappen!

VL wonen

Bij het kiezen van een makelaar in Dordrecht, moet je op een aantal dingen letten. Je wilt namelijk dat het kopen of verkopen van een woning goed gebeurt. Wanneer je gaat zoeken naar een geschikte makelaar in Dordrecht, kom je een hoop makelaarskantoren tegen, maar welke kies je dan? Wij vertellen je hoe je in enkele simpele stappen een geschikte makelaar Dordrecht kunt vinden. 

Oriënteren

De eerste stap is het oriënteren zodat je weet welke makelaars er in Dordrecht actief zijn. Op internet kun je vaak al veel informatie vinden of een makelaarskantoor. 

Ervaringen van andere

Wanneer je een aantal makelaars hebt gevonden, kun je beginnen met vergelijken. Je kunt beginnen met kijken naar de reviews op internet, in veel gevallen kun je hier al waardevolle informatie uit halen. Daarnaast kun je natuurlijk aan kennissen en vrienden vragen of zij ervaring hebben met een bepaalde makelaar.

Op gesprek bij een makelaar in Dordrecht

Wanneer je een selectie hebt gemaakt van makelaars, kun je eens vrijblijvend op gesprek gaan. Het is erg fijn als je een makelaar eerst leert kennen door middel van een eerste gesprek. Hierdoor kom je meer te weten over de werkwijze, ervaring en je weet direct of de makelaar in aanmerking komt om je te helpen. 

Prijs vergelijken

Natuurlijk zijn de kosten voor een makelaar ook een belangrijk onderdeel, je wilt namelijk niet te veel betalen. Vraag dus na bij verschillende makelaars zijn wat deze kosten zijn. Let er alleen wel op dat je niet alleen kiest op basis van de prijs. Misschien is het wel verstandiger om te kiezen voor een makelaar die iets duurder is, maar je een stuk beter kan helpen. 

Ga af op je gevoel

Bij het kiezen van een makelaar is het belangrijk dat je een goed gevoel hebt bij diegene. Weeg dus pluspunten en minpunten tegen elkaar af, maar kies ook voor een makelaar waar je een goed gevoel bij hebt. Het kopen of verkopen van een woning ie hierdoor een stuk prettiger. 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten