VL Wonen
Wonen in een appartement

Een healthy huis begint bij jezelf

VL wonen

Meer dan 70% van de Nederlanders komt niet tot rust wanneer hij of zij in huis komt na een drukke dag werken. Veel mensen nemen spanning mee naar huis en moeten, voor hun gevoel, nog zoveel doen. Dit is natuurlijk niet echt lekker wonen. Gelukkig zijn er simpele methodes om van je woning een echt thuis te maken. Wat niet alleen goed voelt, maar ook nog eens gezond is. Een gezonde woonomgeving kun je zelf creëren. Breng rust in je woning en kies voor de juiste producten en accessoires. Kies voor de juiste lampen en laat verlichting je helpen met je dagelijkse momenten. Controleer de kwaliteit van de lucht in je woning en pas aan waar nodig. Simpele dingen die je zelf kunt toepassen. 

Planten zorgen voor zuurstof en vochtige lucht

De luchtvochtigheid wordt vaak onderschat en in veel huishoudens is deze veel te laag. Zeker in de wintermaanden neemt de vochtigheidsgraad enorm af. Dit zorgt voor een droge lucht, waardoor je last kunt krijgen van je luchtwegen. Door meer groen in huis te plaatsen zorg je niet alleen voor extra gezonde zuurstof, maar dit verhoogt ook nog eens de luchtvochtigheid. Wanneer je niet voldoende hebt aan planten kun je ook kiezen voor luchtbevochtigers. 

Opstaan met veel energie en het nabootsen van de zonsondergang

Om een gezond leven te hebben moet je naast goed eten ook voldoende rusten. Maar rusten is meer dan alleen een nachtje slapen. Rusten begint namelijk wanneer je in huis komt en even nergens meer aan hoeft te denken en je geen prikkels meer hebt. Wanneer je echt tot rust wilt komen kun je beter een boek lezen, dan naar je smartphone of televisie kijken. Ook de verlichting in huis kan je hierbij helpen. Bepaalde lichtkleuren bootsen namelijk natuurlijke scènes na, die weer goed zijn voor je gezondheid. Zo kan verlichting zorgen voor een energieke ochtend en een relaxte avond. Sinds de komst van slimme verlichting hoef je geen losse lampen in huis te halen om dit te kunnen realiseren. De gekleurde Philips hue lampen kunnen je hierbij helpen. Philips heeft zelfs vooraf ingestelde scenes ontwikkeld die je met een druk op de knop kunt activeren. Zo zijn er routines voor het opstaan en kleuren beschikbaar die je helpen te rusten.