Een goede fundering begint bij betonpoeren

VL wonen

Betonpoeren worden gebruikt om een goede en vooral stevige fundering te maken voor jouw project. Zowel voor particulieren als voor bedrijven kun jij snel en gemakkelijk de goedkoopste kwaliteit betonpoeren via de website bestellen. 

Waarvoor gebruik je een betonpoer?

Een betonpoer gebruik je het meest bij projecten voor een tuin. Denk hierbij aan het plaatsen van een veranda of een schuur. Het zorgt voor een stevige en goede bouwconstructie waardoor verzakkingen en eventuele scheuren niet voorkomen. De kracht en de druk die op de betonpoeren rusten, worden gelijkmatig over de grond verdeeld. 

Plaatsen van betonpoeren

Om een betonpoer te plaatsen kun je ervoor kiezen om dit zelf te doen of eventueel door een professional. Als je ervoor kiest om deze uitdaging zelf te doen, kun je het stappenplan op de website bekijken ter ondersteuning bij het plaatsen. Hieronder lees je in het kort hoe dat in zijn werking gaat.

Allereerst ga je de grond meten. Hierdoor weet jij zorgvuldig waar de betonpoer moet komen staan. Meet goed, want de betonpoer wordt met cement vastgezet, dus het is niet veranderbaar. Graaf een diep gat, waar de betonpoer vast en geklemd in kan staan. Er moet genoeg ruimte naast de poer zitten, mede doordat het cement er nog naast gegoten moet worden. Zorg dat de betonpoer 10 tot 20 centimeter boven de grond uitsteekt. Als de poer in het gat stevig staat, giet dan het cement met eventuele aarde om het steviger te maken in het gat. Laat dit een kwartier drogen. Hierna monteer je de verbindingsplaatsen of ander cement/beton waarmee er een verbinding tussen de poeren ontstaat. Dit zorgt voor meer stevigheid. 

Als je meerdere betonpoeren in een keer in de grond wilt zetten, maak dan allereest de gaten. Gebruik dezelfde afmetingen. Zet de poeren stevig en geklemd in de grond. Daarna giet de bij alle neergezette poeren snel het cement bij. Hierdoor is de tijd van wachten ongeveer hetzelfde, waardoor jij sneller en gemakkelijker weer door kunt gaan. 

Online betonpoeren kopen

Als het om betonpoeren gaat, staat Betongoed voor jou klaar. Voor professioneel en vakkundig advies kun jij ons bereiken. 

Lukt het niet om de juiste betonpoer te vinden? Of lukt het niet bij het plaatsen van een betonpoer? Neem dan via onze website contact met ons op. Wij helpen jou met plezier verder!

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten