Duurzamer wonen? Zo doe je dat!

VL wonen

Het wordt voor steeds meer mensen duidelijk dat we iets moeten doen aan milieuverandering. Zeker nu milieurampen zoals de overstromingen in Duitsland en Limburg steeds dichterbij komen wordt het belang van duurzaamheid belangrijker. Wil jij weten hoe je duurzamer kunt wonen? Lees dan verder!

Kies duurzaam bouwmateriaal

Dat een object duurzaam is, wil nog niet zeggen dat de materialen ook duurzaam zijn gewonnen. Het is daarom goed om te kijken wat voor uitstoot er bij de materialen de je gebruikt voor de bouw van woning is vrijgekomen. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar hoe duurzaam de materialen zijn, oftewel wat is de levensduur en zijn de materialen te recyclen? Pas wanneer je dit allemaal duidelijk hebt kun je duurzaam bouwen.

Groene energie

Hoe groen is de energie waarop je je woning verwarmt, je eten kookt en je boiler mee aanstuurt? Je kunt kiezen voor zonnepanelen op je dak of energie afkomstig van windopwekking of biomassa. Je kunt er ook voor kiezen om je aan te sluiten bij een energieleverancier die groene energie levert.

Isolatie

Goede isolatie is essentieel om duurzaam te wonen. Bij slechte isolatie gaat in de koude periodes enorm veel warmte verloren, wat vervolgens weer moet worden opgewekt. Wanneer je woning goed is geïsoleerd blijft deze warmte in de daarvoor bestemde ruimte. Hierdoor hoeft er veel minder gas te worden gebruikt om het water in de leidingen op temperatuur te houden.

Wil jij duurzaam wonen?

Wil jij je steentje bijdragen en je ecologische voetafdruk verkleinen? Dan doe je er goed aan om de bovenstaande tips toe te passen. Daarnaast zijn er partijen die je goed kunnen helpen met de verduurzaming van je woning en je hierbij kunnen adviseren, zoals installatiebedrijf Drachten – duurzame installatietechniek. Dit soort partijen hebben een groen hart en helpen jou om je ecologische voetafdruk terug te dringen.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten