Zo organiseer jij het ultieme kerstdiner! Kerst, één van de meest gezellige momenten van het jaar. F

VL wonen

Kerst, één van de meest gezellige momenten van het jaar. Families zoeken elkaar op, lekker eten, kerstfilms op televisie en overal hangen gezellige lichtjes en versiering. Ga jij dit jaar bij kerst ook met je familie afspreken en/of eten? Met de tips uit dit artikel organiseer jij het ultieme kerstdiner!

Bereid het diner goed voor

Rond de kerstdagen loopt het vaak storm op lekkernijen en spullen die je nodig hebt voor het kerstdiner. Zorg dus dat je alle benodigdheden tijdig in huis hebt of op bestelling hebt staan. Daarnaast is lekker eten natuurlijk essentieel voor een geslaagd diner, zorg dus dat je tijdig begint met koken en dat alles geregeld is. Je kunt er ook voor kiezen om de taken te verdelen en iedereen iets lekker te laten maken een meenemen. Zo heb je ook veel variatie in wat je eet.

Zorg voor leuke decoratie

Kerst is natuurlijk de tijd van gezelligheid. Dit gezellige gevoel kun je zelf creëren met leuke sfeerverlichting en kerstlichtjes. Maar je kunt de tafel ook voorzien van een leuk kerst tafelkleed om de sfeer goed te zetten. Daarnaast mag de kerstboom natuurlijk niet ontbreken, zorg dat je deze ook leuk versiert met bijvoorbeeld leuke kersthangers.

Zorg voor een fijne sfeer

Het is erg belangrijk om te zorgen voor een fijne sfeer. Je wilt namelijk niet dat het als een verplichting gaat voelen. Dit doe je bijvoorbeeld door een lekkere wandeling te maken met z’n allen voor het eten. Zo krijgt iedereen ook wat meer trek. Maar ook na het eten is een fijne sfeer belangrijk. Soms heeft een samenkomst een even voorzetje nodig, om dit te realiseren kun je bijvoorbeeld een spelletje spelen zoals 30 seconds of het ‘Ik hou van Holland’ spel. Dit draagt bij aan het groepsgevoel en zorgt voor gespreksstof.

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten