VL Wonen
Wonen in een appartement

Duo rolgordijnen: lichtdoorlatend of verduisterend?

Duo rolgordijnen: een gordijn dat door velen wordt aanbeden. Een duo rolgordijn is ideaal, je kunt namelijk zelf de lichtinval en privacy bepalen met dit gordijn. In een handomdraai zorg jij voor de gewenste lichtinval en inkijk door middel van het bewegen van de twee stoflagen. Dit type gordijn is in diverse standaard maten te bestellen, maar kan ook door partijen op maat gemaakt worden. Hierdoor weet je altijd dat een duo rolgordijn past. De duo rolgordijnen zijn onder te verdelen in twee groepen: lichtdoorlatende duo rolgordijnen en verduisterende duo rolgordijnen. Zoals de naam al zegt laat een lichtdoorlatend duo rolgordijn nog wat licht door en een verduisterend duo rolgordijn laat helemaal geen licht door indien dit niet gewenst is. Wij vertellen je meer over wanneer je kiest voor lichtdoorlatende duo rolgordijnen en wanneer je juist kiest voor een verduisterend rolgordijn.

 

Laat daglicht de ruimte in

De vaakst voorkomende duo rolgordijn, is de lichtdoorlatende versie. Bij dit type rolgordijn worden de transparante stroken van het gordijn afgewisseld met lichtdoorlatende stroken. Wanneer je op klaarlichte dag behoefte hebt aan privacy, maar wél daglicht binnen wil laten komen, is een lichtdoorlatend duo rolgordijn een goede keuze. Hiermee kun je namelijk de inkijk van buiten weghalen, maar dankzij de transparante stroken komt er nog wel daglicht de ruimte in. Hierdoor heb je optimale privacy, maar profiteer je nog wel van het natuurlijke daglicht van buiten. 

 

Duo rolgordijn voor de slaapkamer

Het verduisterende duo rolgordijn zorgt ervoor dat jij niet alleen de inkijk van buiten compleet kunt afsluiten, maar ook de ruimte compleet donker kunt maken door het daglicht buiten te laten. Bij de verduisterende variant van het duo rolgordijn worden de transparante stroken in het gordijn afgewisseld met verduisterende stroken. Deze laten vrijwel geen daglicht binnen. Dit is dus een ideaal gordijn voor bijvoorbeeld de slaapkamer. Door de verduisterende stroken onder elkaar te schuiven, maak jij de kamer compleet donker. Je kunt dus altijd genieten van een heerlijk dutje om vervolgens uitgerust verder te gaan met de dag! 

 

Duo rolgordijnen op maat

Heb jij een raam met bijzondere afmetingen? Dit is voor een duo rolgordijn geen probleem. Er zijn diverse partijen waar je zowel lichtdoorlatende of verduisterende duo rolgordijnen op maat kunt laten maken. Hierdoor weet jij zeker dat er een duo rolgordijn is dat perfect past in jouw raam.


https://www.raamdecoratie.com/

Gerelateerde artikelen

Wandelen op de bekendste bergen

Wat houdt archeologisch onderzoek in?

Cilindersloten

Aankoopmakelaar Amsterdam

Welk soort haardhout gebruik je voor in je haard of kachel?

Belangrijke presentatie? Hoe maak ik een mooi design?