VL Wonen
Image default
Bouwmaterialen

Dit zijn de grootste voordelen van een Zwenkkraan

Heb jij weleens erover nagedacht om een Zwenkkraan te nemen voor je bedrijf op de werkvloer? Waarom zou je het wel doen, terwijl je eigenlijk al een zwenkkraan kan huren bij een externe partij. Er zijn veel voordelen als je zelf een zwenkkraan koopt op de werkvloer. Medewerkers kunnen er makkelijker bij en hij is altijd beschikbaar. Maar jij als ondernemer hebt natuurlijk wat meer redenen nodig waarom jij een zwenkkraan wil. In deze blog lichten we de grootste voordelen uit van de kraan, zodat jij je keuze kan maken.

Multifunctioneel inzetbaar

Wist je dat een zwenkkraan in meerdere andere soorten zwenkkranen veranderd kan worden? Nee, dit is zeker geen grap maar echt waar. Je kan van een zwenkkraan een wandzwenkkraan maken of een kolomzwenkkraan. Deze twee soorten kunnen ideaal zijn voor verschillende soorten pakketten. Met een wandzwenkkraan kun je via de wanden makkelijker een pallet omhoog tillen met meer zekerheid dat het niet de grond raakt. Met een kolomzwenkkraan krijg je meer stabiliteit rondom het product en zit het ook soort van vast in een kolom, vandaar ook de naam. Je kunt hem ook gewoon gebruiken als zwenkkraan natuurlijk.

Je kan makkelijk van hijshaak wisselen

Nog een mooi voordeel met het hebben van deze kraan is dat je makkelijk en snel de kraan kan monteren tot wat anders. Hier bedoelen we mee dat je ook de hijshaken waar alles mee wordt opgetild, of hijsbanden, kan wisselen wanneer je maar wil. Dit kan op een efficiënte en makkelijk manier door een paar knoppen de kraan lager te zetten en zelf de nieuwe banden erop te leggen. De kraan zorg er dan voor dat ze de banden lezen zodat ze zelf weten hoe en wat.

Het is licht draaiend

Je zou denken dat je met een kraan veel moeite hebt met een draai maken, omdat het een zware machine is waar je mee werkt. Maar met een zwenkkraan kan je makkelijk van links naar rechts draaien wanneer je maar wil. Je moet wel oppassen dat je niet volledig op volle kracht alles draait, want dan kan wel alles alle kanten op gaan en dat willen we natuurlijk niet.

 

https://www.ekh.nl/nl/zwenkkraan

Gerelateerde artikelen

Veel verschillende soorten rijplaten

Een betrouwbare partij voor archeologisch onderzoek

Schuifpui van aluminium laten plaatsen