De schadelijke effecten van hard water

VL wonen

Een bekende frustratie tijdens het schoonmaken is kalkaanslag. Uw prachtige glazen douchedeur is binnen no-time veranderd in een ondoorzichtige wand van kalk, de stukjes kalkaanslag drijven in uw waterkoker en uw strijkapparaat werkt niet goed meer. Erg vervelend! We kunnen dus concluderen dat hard waterschade toebrengt aan uw huishoudelijke apparaten, wat voor vervelende gevolgen zorgt. In dit blog verdiepen we ons hier verder in.

Kalk en magnesium

De hardheid van water wordt bepaald door de hoeveelheid calcium en magnesium. Hoe hoger het gehalte van deze mineralen in het water, hoe hoger de waterhardheid. Niet alleen zorgt dit voor problemen als een droge huid en gebruik van agressieve schoonmaakproducten (slecht voor het milieu, voor u en voor de materialen in uw huis), ook uw huishoudelijke apparaten lijden onder die vervelende kalkaanslag. Wanneer zich kalk vormt rondom bijvoorbeeld het verwarmingselement van uw waterkoker, moet deze harder werken om het water warm te krijgen. Het gevolg hiervan is extra stroomverbruik, en een snellere slijtage. Nu is een waterkoker vaak niet enorm duur in aanschaf, maar denk ook eens aan uw wasmachine of vaatwasser. De kosten daarvan zijn al snel wel erg hoog. Het zou wel erg zonde zijn als u deze zou moeten laten repareren of zelfs vervangen vanwege de aanslag van kalk.

Geen kalk met een waterontharder

Het is dus duidelijk dat we zoveel mogelijk moet kalk moeten afrekenen. Er zijn schoonmaaktips die goed werken, maar deze zijn van tijdelijke aard. De kalk zal net zo snel weer terugkeren, waardoor u weer moet gaan schoonmaken en zo het cirkeltje in stand zal houden. U kunt daarom beter kijken naar een oplossing wat de vorming van kalk voorkomt in plaats van bestrijdt. Een echte oplossing voor het kalkprobleem is een waterontharder kopen van Soft Water Systems. Een waterontharder werkt als een soort filter, die de concentratie van magnesium en calcium in het water verlaagt. Een waterontharder zet dus hard water om in zacht water. U merkt hierdoor bijvoorbeeld dat uw huid en haren zachter aanvoelen en dat u minder hoeft te poetsen, maar zeker ook doordat uw apparaten veel beter werken!


Doe jezelf en je apparaten een plezier met een waterontharder kopen van Soft Water Systems. Namens je koffiezetapparaat, strijkijzer, afwasmachine en al je andere apparatuur: bedankt!

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Inhouds opgave

Gerelateerde berichten