Verschillende soorten kachels

VL wonen

Er bestaan verschillende soorten kachels. Veel mensen hebben centrale verwarming in huis. Centrale verwarming wordt over het algemeen verwarmd met gas. Er bestaan ook centrale verwarmingssystemen die op hout stoken of op pellets.

Gaskachels, bestaan die nog?

Je ziet ze niet heel vaak meer maar ook zijn de oude vertrouwde gaskachels nog wel in gebruik. Een gaskachel wordt aangesloten aan de gasleiding en geeft een behaaglijke warmte.

Houtkachels, ouderwets gezellig

Mensen die op de ouderwetse manier hun huis willen verwarmen en tegelijkertijd energie willen besparen door ook water en eten te koken op de kachel, maken mogelijk gebruik van een houtkachel. Bij voorkeur een Eco houtkachel met rook filter. Houtkachels worden ook als oergezellig omschreven. Al zolang mensen het ‘vuur maken’ hebben uitgevonden gebruiken ze namelijk al hout als brandstof. Wereldwijd is hout ook nu nog steeds de meest gebruikte brandstof. Indien je wel op hout wil stoken maar de kachel louter gebruikt voor verwarming in huis, en optimaal rendement wilt, winnen kachels waarmee je op houtpellets kunt stoken, in rijke landen, snel aan populariteit.

Houtpellets kopen?

Indien je gebruikmaakt van een pelletkachel heb je houtpellets nodig. Een pelletkachel geeft een constante temperatuur af omdat deze volautomatisch is en met een thermostaat de warmte regelt. Met een pelletkachel gebruik je dus elektriciteit en houtpellets. Een voordeel van een pelletkachel is dat je geen houtblokken meer nodig hebt. Voor mensen met weinig ruimte in huis of tuin voor opslag zijn houtpellets dan een goed alternatief. Houtpellets kopen gaat per kilo en de pellets worden in grote zakken geleverd. Ook daar heb je ruimte voor nodig, maar wellicht minder dan houtblokken. Omdat de houtpellets in goed afgesloten plastic zakken zit, blijven de houtpellets droog in de verpakking.

Houtpellets. Wat is de prijs?

De prijs van houtpellets varieert en is afhankelijk van de kwaliteit van het hout dat gebruikt wordt om de pellets te maken. De meeste mensen met een pelletkachel kiezen er voor om een grote partij pellets te kopen zodat ze voldoende hebben om de winter door te komen. Houtpellets kopen kan gemakkelijk online. Je bestelt houtpellets per partij en het zal binnen korte tijd bij je thuisbezorgd worden.

Welke pellets heb je nodig?

Het type pellets dat je nodig hebt voor je pelletkachel is afhankelijk van de kachel. Worden pellets voor de pelletkachel gebruikt kun je gebruikmaken voor het type pellets dat geadviseerd wordt voor jouw kachel. Gebruik je pellets als aanvullend middel op een centrale verwarmingsketel, dan kan het advies anders zijn.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten