De juiste stofzuigerzakken vinden

VL wonen

Je stofzuiger is pas compleet wanneer je ook echt de juiste stofzuigerzak gebruikt. Dit kan soms nog een uitdaging zijn, want naast de stofzuigerzakken van de bekende merken zoals Miele, Numatic, Bosch en Dyson zijn er ook verschillende merkloze stofzuigerzakken op de markt. Vaak betekent dit dat deze zakken compatibel zijn met de modellen van de meest bekende merken. Let hierbij wel op dat de samenstelling van de zak voldoende filtert. Anders is de kans groot dat een grote hoeveelheid stof blijft liggen of opnieuw uitgeblazen wordt tijdens het stofzuigen.

Stofzuigerzak vervangen, hoe vaak en waarom?

De meeste mensen gebruiken hun stofzuigerzak tot het moment dat deze bijna geen zuigkracht meer heeft. Buiten het feit dat dit slecht is voor je stofzuiger, help je je gezondheid hier ook niet bepaald mee. En kan om deze reden serieuze gezondheidsklachten veroorzaken. Vervang daarom, ongeacht de hoeveelheid stof in de zak, deze om de 5 á 7 weken. Naast het vrij onschuldige huisvuil en eventueel dierenharen die je opzuigt is de kans groot dat je inloopvuil en etensresten ook opzuigt. Én juist deze twee factoren kunnen zorgen voor ongezonde situaties die kunnen leiden tot astma of ontstekingen aan je bronchiën.

Een merk stofzuigerzak of toch een merkloze zak kopen?

Je staat waarschijnlijk op het punt om stofzuigerzakken te bestellen. Maar welke moet je nou kopen en waar moet je op letten? Eigenlijk op praktisch niets, behalve de zaken waar je ook bij een merkstofzuigerzak op let. Namelijk de maat, pasvorm en mond-aansluiting.

De grootste ergernis is vaak dat je stofzuigerzakken koopt en moeten concluderen dat hij ‘net’ niet past. Zit er aan de originele stofzuigerzak een rubberen seal om de aansluiting tussen de slang en mond af te dichten? Zo ja, koop dan ook een merkloze zak waar een soortgelijke rubberen rand of seal in te vinden is. Zo weet je zeker dat je veilig en vertrouwd kan blijven stofzuigen.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten