Teveel spaargeld? Investeer in je huis.

Teveel spaargeld kan je natuurlijk nooit hebben. Maar het is een feit dat geld tegenwoordig een stuk minder waard wordt als het ‘stil staat’. Er is een blijvende inflatie gaande op het moment en dat zien we overal terug: boodschappen die duurder worden, huizenprijzen die blijven stijgen, benzineprijzen die historisch hoog staan en gasrekeningen die stijgen. De waarde van geld neemt af wat betekend dat je met €100,- veel minder kan kopen nu dan dat je tien jaar geleden kon. Reden dus om op onderzoek uit te gaan en te kijken naar manieren om geld voor jou te laten werken en niet andersom.

Je geld investeren

Er zijn verschillende manieren om je geld te investeren. Als je besluit je spaargeld te investeren dan is het slim om aan risicospreiding te doen. Onderstaand een aantal manieren om je geld te investeren.

  1. Investeer in je stenen. Heb jij een koophuis? Dan is het slim om wat geld in je huis te stoppen. Denk hierbij aan het bouwen aan een uitbouw, een nieuwe badkamer, een sauna of een nieuwe vloer laten leggen zoals bijvoorbeeld een luxe gietvloer. De huizenprijs blijft stijgen waardoor ook jouw huis meer waard wordt. Op deze manier blijf je de inflatie voor. Een nadeel is dat je niet bij het geld kan nadat je het geïnvesteerd hebt in je huis. Je kan er pas bij op het moment dat je je huis verkoopt.
  2. Vastgoed kopen. Iets dat al heel wat jaren gebeurt, is het opkopen van vastgoed en dit vervolgens verhuren. Als je op deze manier investeert, zit je geld niet geheel ‘vast’ in je investering omdat je maandelijks inkomen hebt uit het verhuren. Wil je klein beginnen? Kijk dan ook eens naar investeren in garageboxen. De aankoopprijs hiervan ligt tussen de 15.000 – 30.000 wat schappelijker is dan een paar ton voor een appartement of huis.
  3. Investeer in aandelen. De aandelenmarkt is de afgelopen tien jaar elk jaar gestegen in waarde. Dit is een redelijk stabiele investering zolang de aandelenmarkt niet instort door een crisis of iets dergelijks. Het voordeel van aandelen is het rendement dat je er uit behaalt en het feit dat je tegenwoordig je aandelen makkelijk kan verkopen via een platform/app.
  4. Investeer in crypto. Je buurman, beste vriend, collega en zelfs oma heeft het hierover: bitcoin en andere cryptomunten. De bitcoin is afgelopen 10 jaar een paar duizend keer over de kop gegaan. Had je in 2010 ongeveer 10 euro geïnvesteerd, had je nu meerdere miljoenen op je bankrekening gehad. Het investeren in crypto is een stuk risicovoller dan investeren in aandelen maar aan de andere kant heb je ook meer kans op hogere winsten.

 

Als afsluitende woorden: hoe je je geld ook wilt investeren, houd oog op het risico en kies voor een optie die het meeste bij jou past.

 

gietvloer investeren

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten