De juiste gordijnen kiezen voor jouw interieur: zo doe je dat

De invloed van gordijnen op je interieur wordt nog wel eens onderschat. Vooral in de avond en nacht komen gordijnen tot hun recht, maar ook overdag hebben ze invloed op de interieurstyling. De juiste gordijnen kiezen is dan ook essentieel om je interieurstyling tot een volledig geheel te krijgen. In dit artikel geef ik je een aantal tips die je hierbij kunnen helpen. Lees verder en ontdek!

Waar komen de gordijnen?

De eerste vraag die je jezelf moet stellen is waar je de gordijnen wilt ophangen. Zijn het gordijnen voor in de slaapkamer, het keukenraam of in de woonkamer? In de slaapkamer is bijvoorbeeld de verduisterende functie van groot belang. In de woonkamer kan de functie zijn om pottenkijkers te voorkomen wanneer het buiten donker is, maar ook om het lekker gezellig te maken binnen. Dus is het belangrijk om eerst de intentie van de gordijnen voor jezelf in kaart te hebben.

Welke kleur gordijnen?

Vervolgens is het de kunst om de juiste kleuren te kiezen voor je gordijnen. Neutrale kleuren doen het altijd goed. Hierbij kun je weer onderscheid maken tussen lichte en warme tinten. Ook kun je goed spelen met het contrast tussen de rest van je interieur en je gordijnen. Inbetween gordijnen lenen zich hier goed voor. Uiteraard kun je ook kiezen voor een gordijn in kleur. Hierbij is het wel aan te raden om een kleur gebruiken die ook elders in je interieur terugkomt.

Welk type gordijnen?

Ook het type gordijnen is belangrijk voor de styling van je interieur. Zo kun je gaan voor de inbetween gordijnen, maar ook voor bijvoorbeeld vouwgordijnen. Ieder van deze gordijnen heeft eigen toepassingen, maar ook een geheel eigen stijl. Het is dus maar net wat je mooi vindt en wat goed aansluit op de rest van je interieur.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten