De herrijzing van Karim Benzema

Real Madrid spits Karim Benzema is bezig aan het beste seizoen van zijn carriére. Met 42 goals in 42 wedstrijden in alle competities voor zowel club als land bevindt de 34-jarige aanvaller zich in pole position voor de Gouden bal. De Franse spits had een enorm aandeel in het veroveren van het kampioenschap in La Liga en verzekerde Real Madrid bijna persoonlijk van de halve finale in de Champions League. Wat is het geheim achter deze opleving van Karim Benzema?

 

In de schaduw van Cristiano Ronaldo
Benzema maakte zijn professionele voetbal debuut bij Olympique Lyon in Frankrijk in 2005. Twee jaar later brak hij definitief door, werd topscorer in de Ligue 1 en bleef imponeren. Dit leverde hem een toptransfer op naar Real Madrid in het Galacticos tijdperk. Bij de Koninklijke kwam Benzema terecht in een team vol wereldsterren. Benzema begon goed en scoorde veel, maar bleef altijd in de schaduw staan van Cristiano Ronaldo die altijd meer doelpunten wist te maken. Van Benzema werd verwacht zijn spel aan te passen aan dat van Ronaldo door ruimtes te maken en assists te geven zodat de Portugees optimaal kon presteren. Hoewel Benzema hierdoor erg belangrijk was voor Real Madrid, leverde dit niet het lof op wat hij verdiende.

 

Een nieuwe rol

Na het vertrek van Ronaldo in 2018 waren alle ogen opeens gericht op Benzema. Naast het opzetten van aanvallen en het geven van assists begon de Franse spits steeds meer te scoren. Dit leverde hem dit seizoen, na het vertrek van Sergio Ramos, de aanvoerdersband op. Deze nieuwe rol lijkt er onder andere voor te zorgen dat alles op zijn plek valt dit seizoen. Met zijn productiviteit was Karim Benzema een cruciale factor in het behalen van de La Liga titel en de halve finale van de Champions League. Mocht Real Madrid dit seizoen de cup met de grote oren veroveren, dan lijkt de Gouden Bal een formaliteit voor Karim Benzema. Gaat het hem lukken? Wij denken van wel…

Wil jij ook zo scoren als Benzema en ben je op zoek naar voetbalmateriaal dat jou daarmee kan helpen? Neem dan een kijkje op de website van Yoursportdeal voor voetbaldoeltjes van verschillende formaten die jou helpen om te scoren vanuit elke hoek.

https://yoursportdeal.nl/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten