Afvoerputje verstopt door losse haren, wat doe je eraan?

Een verstopt afvoerputje in de badkamer is één van die dingen waar niemand op zit te wachten, maar wat ons allemaal weleens overkomt. Hoe goed je ook probeert geen haren of andere dingen door het afvoerputje te laten gaan, soms ontkom je hier niet aan. Met als gevolg dat het water in de gootsteen niet goed doorloopt en vervolgens helemaal verstopt zit. Het is bij lange na niet alleen een situatie die door vrouwen wordt veroorzaakt, mannen met baarden kunnen er ook wat van. Gelukkig zijn er wel een aantal oplossingen waardoor je de kans op verstopping door haren sterk kunt verminderen. Wij zetten een aantal tips voor je op een rijtje.

Voorkomen is beter dan genezen
Laten we bij het begin beginnen. Niemand zit te wachten op een verstopt afvoerputje en daarom kun je dit ook maar beter gewoon voorkomen. Het regelmatig schoonmaken en van alle haren ontdoen is een belangrijke taak tijdens het schoonmaken van de badkamer. Houd je dit niet goed bij, dan kan het zomaar zijn dat de haren zich opstapelen en er een ergere verstopping plaatsvindt dan je had gewild.

De kunst van de juiste tondeuse
Ook mannen dragen hun steentje bij aan het laten ontstoppen van het afvoerputje. Wanneer de baard of het kapsel wordt bijgewerkt, dwarrelen er al snel allerlei losse haartjes in het rond. Deze belanden niet allemaal op de grond waar de stofzuiger zijn werk kan doen, maar grotendeels belandt regelrecht in het afvoerputje. Sommige tondeuses hebben daarom een opzetstukje wat de haartjes opvangt. Hierdoor verlies je veel minder haren die verdwijnen waar je ze niet wil hebben. Wil je een groot assortiment bekijken voor je een keuze maakt? Neem dan vooral even een kijkje bij baardman.nl.

Kokend water helpt je verder
Is er inmiddels wel nood aan de man? Dan is het tijd voor het grovere geschut. Kokend water is het eerste middel om te proberen wanneer je nog geen gootsteenontstopper in huis hebt. Zorg ervoor dat je kokend water direct uit de waterkoker in het afvoerputje gooit. Op deze manier komt het water er met een goede snelheid uit, waardoor hij vuil en loszittende haren in het putje meeneemt. Het is een makkelijke en vooral ook goedkope manier om te beginnen.

Gootsteenontstopper
Werkt het kokende water niet? Wacht dan niet te lang om het echt goed aan te pakken, want hoe meer haren er in de gootsteen belanden, des te meer hij verstopt raakt. Er zijn talloze merken op de markt die een effectieve gootsteenontstopper aanbieden. Wacht die dag eventjes met douchen, in ieder geval voor een paar uurtjes, zodat het middeltje zijn werk kan doen. In veel gevallen is je gootsteen gereinigd en loopt het goed door.

Sodakristallen helpen ook
Houd je het liever bij een natuurlijke aanpak? Dan kunnen sodakristallen ook weleens helpen. Het is zeker het proberen waard, vooral wanneer je geen andere middeltjes in huis hebt. Meng wat soda met ongeveer een liter kokend water en gooi dit in de verstopte afvoer. Laat het eventjes een nachtje intrekken, zodat je zeker weet dat niet alles direct is doorgespoeld. Bekijk de volgende dag – of gewoon iets later – of hij inmiddels weer goed doorloopt. Is dat nog niet het geval? Dan kan je deze actie herhalen tot dit wel gebeurt. Een fijne tip voor iemand die snel aan de slag wil!

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten