Keuze NOB of RB – Adviesgroep ’88

De beslissing tussen NOB en RB is niet gemakkelijk te nemen. Als je een keuze moet maken tussen een groot kantoor als Deloitte of BDO, dan is het voor je toekomstige loopbaan misschien het beste als je het eerste kiest (meer op zaken gericht).

Kleinere firma’s kunnen echter betere kansen bieden met een intiemere omgeving waar de mensen elkaar bij naam kennen; dat zou goed uitpakken als je op zulke plaatsen zou werken!

Als je in de toekomst aan fiscaal werk wilt gaan doen, dan is het verstandig voor je cv en je portfolio dat NOB voltooid is.

Veel multinationale bedrijven eisen dit als harde eis of pre-screening test voor ze zelfs maar overwegen nieuwe werknemers aan te nemen!

Zit er veel verschil tussen NOB en RB?

De kloof tussen NOB en RB wordt kleiner, volgens fiscalisten. WO opgeleide fiscalisten kiezen vaak voor een NOB, terwijl HBO’ers in plaats daarvan kiezen voor RB!

Tegenwoordig zoeken de wat kleinere kantoren vaker de aansluitingen met NOB. De NOB is en blijft namelijk trending onder de de jonge generatie fiscalisten.

Is het gemakkelijk om te schakelen tussen RB en NOB?

Met een beetje moeite kun je gemakkelijk omschakelen tussen NOB en RB. Het proces is eenvoudig – alles wat voor deze taak nodig is zijn de stappen die in de handleiding van de betrokken partijen staan beschreven!

Peiling LinkedIn: keuze NOB of RB kantoor?

Geef je de voorkeur aan een NOB of RB kantoor? Uit een LinkedIn peiling, die Adviesgroep ’88 heeft gehouden, bleek ook dat er onder fiscalisten een grote voorkeur is voor het laatste (56%).

Er zij echter op gewezen dat men goed inzicht moet hebben in de zaken waar het om gaat. In dit verband hoor ik regelmatig van jonge mensen die geïnteresseerd zijn in een academische loopbaan die met belastingen te maken heeft, maar die door gebrek aan promotie binnen de universitaire afdelingen niet in staat zijn zich door een advocaat te laten vertegenwoordigen.

 

https://www.groep88.nl/keuze-nob-of-rb/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten