De duurzame bouwmarkt van Nederland

Duurzaamheid is steeds belangrijker aan het worden en die populariteit zal ook alleen maar stijgen. Veel mensen hebben het besef dat we iets moeten doen voor het milieu. Ook de enorm stijgende energieprijzen helpen eraan mee dat veel mensen hun woning gaan verduurzamen.

Om deze redenen is Bouwmarkt Nederland in het leven geroepen. In deze online bouwmarkt vind je alles wat je nodig hebt om je huis te verduurzamen. Dit hebben ze mooi onderverdeeld in verschillende thema’s om het voor jou makkelijk te maken. Hieronder zullen we een aantal van deze thema’s uitlichten.

Woning isolatie

Het eerste thema is woning isolatie. Dit is door de stijgende energierekening erg belangrijk geworden. Door bijvoorbeeld je spouwmuren of je dak beter te isoleren, bespaar je veel geld op je energierekening. In eerste instantie kan het een flinke investering zijn, maar dit heb je binnen enkele jaren terugverdiend.

Verwarmen zonder aardgas

Het volgende thema is verwarmen zonder aardgas. Dit kan je doen met behulp van een warmtepomp. Deze verzamelen warmte buiten jouw woning (uit de buitenlucht, bodem of het grondwater) en geeft deze warmte af aan jouw woning. De buitenlucht of -grond hoeft niet altijd warmer te zijn dan de temperatuur in jouw woning: een warmtepomp kan ook warmte aan de lucht (of grond) onttrekken als de buitentemperatuur koud is.

Uiteraard zijn er ook mogelijkheden om de buitenkant van je huis te verduurzamen. Hiervoor is kunststof gevelbekleding een goede optie. De kunststof gevelbekleding van Keralit is onderhoudsarm en gaat jarenlang mee. Een bewustere optie dan de traditionele materialen.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten