Voordelen van een blokhut

Als vrijstaand huis om in te wonen komen blokhutten in Nederland niet vaak voor. Wel worden ze steeds populairder in de tuinen. Een blokhut kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Zo kun je er een aparte ontspanningsruimte van maken bijvoorbeeld. Omdat het vrij staat van de woning kun je in een blokhut de rust opzoeken die je nodig hebt. Je kunt het ook simpelweg gebruiken als een opslagruimte. Naast de verschillende mogelijkheden die je hebt met een blokhut kunnen zo ook erg mooi staan in de tuin. Ze zijn vrij goedkoop om te bouwen en je kunt er voor een lange tijd plezier mee hebben. Om er een te laten bouwen kan je kijken bij De blokhut.

 

Gebruiken als uitbreiding van de woning

Als je meer ruimte wil creëren in de woning heb je een aantal opties. Een van die opties is door simpelweg een extra kleinere woning te bouwen in de tuin. Met deze extra ruimte kun je heel veel mee doen. Omdat het eigenlijk een tweede huis is, kun je het inrichten als een extensie van de echte woning. Heb je bijvoorbeeld een thuiswerkplek nodig, dan kun je de blokhut gebruiken als een kantoorruimte. Een blokhut kan zelf gepersonaliseerd worden zodat je het kunt bouwen voor een bepaald doel. Wil je het gebruiken voor een gym, dan kun je extra stevige vloeren plaatsen bijvoorbeeld. Je kunt er ook voor kiezen om meerdere kamers in de blokhut te maken. Zo kan een blokhut gebruikt worden voor meerdere doeleinden tegelijk.

 

Besparen van energie

Wanneer je veel gebruik maakt van een blokhut kun je ook veel energie besparen. Vooral in de winter heb je veel profijt aan een blokhut. Een blokhut is namelijk gemaakt van hout. Hout is een goed isolatiemiddel dat warmte vast kan houden in de winter. Je hoeft daardoor niet constant de verwarming aan te doen om jezelf warm te houden. Je hebt hier het meeste voordeel mee wanneer je meer gebruik maakt van de blokhut. Een schuur bijvoorbeeld houdt zonder extra isolatiemateriaal de warmte niet goed vast. Er moet daardoor extra energie verbruikt worden om de schuur warm te houden. Door de verminderde energiekosten ben je ook milieuvriendelijker bezig. Er is namelijk minder CO2 uitstoot wanneer je minder gebruik maakt van energie.

 

Duurzaam en stevig

Blokhutten zijn in een bepaalde structuur gemaakt waardoor ze erg stevig zullen zijn. De balken van een blokhut vallen zo in elkaar waardoor water moeilijk naar binnen dringt. Hierdoor ziet je in zware weersomstandigheden nog steeds veilig in een blokhut. Vandaar dat ze in veel Scandinavische landen worden gebruikt.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten