Woon winkels

De perfecte woonaccessoires voor in je huis

De perfecte woonaccessoires voor in je huis

Nu de lente weer op komst is, is het ook weer tijd voor de grote lenteschoonmaken. Wat is er nou fijner dan een fris, opgeruimd en heringericht huis? Veel mensen vinden het fijn om in het voorjaar de muren een ander kleurtje te geven, of andere gordijnen te nemen. Vind je dit nou te ingrijpend, maar wil je wel graag met een fris en herboren huis de lente in? Dan kun je er ook voor kiezen om een aantal woonaccessoires aan je woning toe te voegen: kleine details die je huis nét dat beetje extra geven. 

 

Wat zijn woonaccessoires en waar vind ik die?

Woonaccessoires zijn alle onderdelen van je woning die niet direct bij je essentiële meubilair horen. Denk bijvoorbeeld aan kapstokken en spiegels, maar ook kussentjes en beeldjes. Deze heb je niet per se nodig om comfortabel te kunnen wonen, maar ze maken je huis wel een thuis. Gelukkig zijn bij veel meubelzaken ook woonaccessoires te vinden! In grotere steden als Amsterdam en Utrecht heb je bijvoorbeeld veel boetiekjes met (vaak dure) accessoires. Woon je nou net iets buiten de randstad? Dan kan je bijvoorbeeld bij woonwinkel Apeldoorn terecht. 

 

Als je eenmaal in een woonwinkel bent is het aanbod vaak overweldigend groot en zie je soms door de accessoire-bomen het bos niet meer. Daarom geven wij je hieronder een aantal essentiële woonaccessoires voor in jouw huis!

 

Decoreer je bank of fauteuil met sierkussens

Een fijne bank of fauteuil is natuurlijk een essential voor ieder huis en deze ruil je niet zo snel in. Wil je je bank toch iets opkalefateren? Dan kan je er voor kiezen om een aantal mooie sierkussens op je bank te draperen. Deze kunnen net een vrolijke touch aan je bank geven, en daarmee je volledig woonkamer. Daarnaast is een fijn kussen op de bank of stoel ook erg comfortabel: niet alleen goed voor het oog, maar ook voor je rug dus!

 

Vloerkleden: warme voeten en een chique uitstraling

Als je je woonkamer nou net een beetje extra smoel wilt geven kun je er voor kiezen een vloerkleed te nemen. Een vloerkleed of tapijt kan zorgen dat de alle meubels mooi samensmelten en als één geheel ogen. Kies bijvoorbeeld voor een kleurrijk kleed als je sobere meubels hebt en voor een rustiger kleed als je fel gekleurde meubels hebt. Een bijkomend voordeel van een vloerkleed is dat het voor wat extra warmte aan de vloer zorgt. Ideaal voor de frisse lente-ochtenden dus!

 

http://www.degrootwonen.nl/