Gietvloer specialist Kleijn Coatings

In je eigen huis wil je graag een comfortabele en stijlvolle vloer hebben. Er zijn talloze verschillende opties op de markt, dus het kan lastig zijn om een keuze te maken. Hieronder zullen we de meest voorkomende soorten vloeren bespreken en hun voor- en nadelen uiteenzetten.

Houten vloeren zijn misschien wel de meest populaire keuze onder Nederlandse huiseigenaren. Ze zijn niet alleen elegant en tijdloos, maar ook warm en gezellig. Houten vloeren zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en kleuren hout, waardoor er voor elke interieurstijl wel een geschikte optie is. Een nadeel van houten vloeren is echter dat ze vatbaar zijn voor krassen en deukjes en regelmatig onderhoud nodig hebben om er mooi uit te blijven zien.

Laminaatvloeren zijn een budgetvriendelijker alternatief voor houten vloeren. Ze hebben een gelijkaardige uitstraling, maar zijn minder gevoelig voor schade en onderhoudsarmer. Echter, zijn laminaatvloeren niet altijd even duurzaam en zijn ze niet geschikt voor vochtige omgevingen, zoals een badkamer of keuken.

Tegelvloeren zijn perfect voor vochtige omgevingen en zijn gemakkelijk schoon te houden. Ze zijn ook verkrijgbaar in verschillende stijlen, kleuren en patronen, waardoor ze bij elk interieur kunnen passen. Een nadeel van tegelvloeren is echter dat ze koud en hard aanvoelen en niet het meest comfortabele loopoppervlak zijn.

Een andere optie is het laten leggen van een gietvloer. Deze vloeren worden in één stuk gelegd, waardoor er geen naden of voegen zijn waarin vuil zich kan verzamelen. Gietvloeren zijn ook waterbestendig en zijn daardoor uitermate geschikt voor vochtige omgevingen. Bovendien zijn gietvloeren zeer duurzaam en makkelijk schoon te houden. Echter, zijn gietvloeren enigszins prijziger dan andere soorten vloeren en zijn ze niet altijd even makkelijk te repareren in geval van schade.

gietvloer specialist

Raadpleeg een specialist

Uiteindelijk is het belangrijkste om rekening te houden met je persoonlijke voorkeur, levensstijl en budget bij het kiezen van een vloer. Je zal niet de eerste zijn die een vloer te snel kiest om er vervolgens achter te komen dat hij de vloer helemaal niet bij de meubels vindt staan. Ga daarom altijd voorafgaand aan het leggen van een vloer, langs bij een specialist die je de voordelen en nadelen van een vloer uit kan leggen. Deze specialist zal je ook verschillende opties laten zien. Let hierbij ook op de betrouwbaarheid van de partij waar je langs gaat. Wij adviseren altijd een online check te doen en te controleren of er geen slechte reviews geschreven zijn.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten