Tips voor jouw eerste inrichting

VL wonen

Tips voor jouw eerste inrichting


Voor het eerst je woning inrichten? Lees deze tips!
Ga je voor het eerst je woning inrichten? De eerste keer je eigen woning inrichten is superleuk om te doen. Er is online zoveel leuks om uit te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan de meubels van Rebel House. Met het inrichten van jouw woning kun je deze echt jouw eigen stempel geven. Maar hoe kun je het beste je woning inrichten? Lees snel verder ontdek onze handige tips voor jouw eerste inrichting.

Ga op zoek naar inspiratie
Onze eerste tip is: ga op zoek naar inspiratie. Dit kun je op verschillende manieren doen. Denk bijvoorbeeld aan het bladeren door woonmagazines, het bezoeken van woonwinkels of tv programma’s over wonen bekijken om op ideeën te komen. Ook online kun je veel ideeën vinden voor de inrichting van je huis. Denk bijvoorbeeld aan Pinterest of Instagram. Je kunt ook zelf een moodboard maken via Pinterest, waar je alle foto’s van meubels, accessoires en andere dingen in plakt die jou aanspreken. Op basis daarvan krijg je meer inzicht in jouw stijl.

Zorg dat je een goed plan hebt
Ga je voor het eerst je huis inrichten, dan is het belangrijk om een goed plan te maken. Stel dan ook eerst jouw budget vast en deel je woning vervolgens overzichtelijk in. Maak bijvoorbeeld een plattegrond en teken hierop waarvoor je welke kamer wilt gebruiken. Denk ook na over welke spullen waar moeten komen te staan en welke accessoires je in de ruimtes wilt hebben.

Zoek de juiste meubels uit
Ga vervolgens op zoek naar meubels die passen bij jouw stijl. Je hoeft hierbij niet meteen alles te kopen. Zorg er allereerst voor dat je de basismeubels hebt, zoals een eettafel, bank, salontafel en een bed. Koop vervolgens de rest van de meubels zoals een gave design hanglamp. Er zijn tegenwoordig diverse mooie woonstijlen, waar ook weer bijpassende meubels voor zijn. Misschien spreekt de industriële woonstijl jou wel aan. Dan is er niets leukers dan jouw ruimtes hierin aan te kleden met de juiste meubels.

Geef een persoonlijk tintje aan je huis
Met decoratie kun je jouw huis van een persoonlijk tintje voorzien. Neem dan ook de tijd om passende decoratie uit te zoeken voor jouw woning. Soms weet je niet altijd meteen wat zowel bij jezelf als bij je huis past. Ga bijvoorbeeld voor een echte eyecatcher aan de wand en houd de andere wanden rustig. Zo blijft de ruimte haar rustige uitstraling behouden.

Wij wensen je veel succes met het inrichten van jouw woning!

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten