De populairste natuurstenen toepassingen in en rondom het huis

Veel woningen zijn voorzien van natuursteen, in wat voor vorm dan ook. Tegels in de achtertuin, aan aanrechtblad in de keuken of natuurstenen vloer in de badkamer. We houden ervan om zoiets puurs van de natuur in huis te halen en het geeft ons interieur een luxe uitstraling. Maar wat zijn nu de meest populaire natuurstenen toepassingen in en rondom ons huis?

Naast dat natuursteen elk interieur een mooie uitstraling geeft, is de materiaalsoort ook nog eens erg duurzaam. Wanneer je natuursteen goed onderhoudt, gaat het namelijk tientallen jaren mee en kunnen verschillende – kleine en grote – herstelwerkzaamheden de levensduur gemakkelijk oprekken. Deze vijf natuursteen toepassingen zien we het vaakst terug in woningen en tuinen.

 

Aanrechtbladen van natuursteen

Vrijwel iedereen die zelf een keuken aanlegt, kiest voor een aanrechtblad van natuursteen. Niet alleen omdat dit de keuken een prachtige en luxe uitstraling geeft, ook omdat dit bij uitstek hét materiaal is wat functioneel is in de keuken.

Graniet is nog altijd een van de meest geliefde soorten natuursteen in de keuken. Deze harde steensoort is namelijk hittebestendig, ideaal dus. Wel is het belangrijk dat je natuurstenen oppervlakken altijd goed onderhoudt. Op Floorare.nl lees je alles over het onderhouden van natuursteen en verschillende behandelingen die gesteenten weer in topconditie brengen.

 

Natuursteen vloeren

Ook wordt er nog altijd veel gekozen voor een natuurstenen vloer in zowel klassieke als moderne interieurs. Meestal wordt dit opgeleverd in de vorm van tegels die in allerlei patronen kunnen worden aangelegd. Variërend van marmeren tegels in de badkamer tot Belgisch hardsteen in de keuken.

 

Wanden van natuursteen

Naast vloeren, zijn ook wanden nog altijd extreem populair. Zo wordt er in veel keukens een wand aangebracht van natuursteen, maar zien we ook vaak vloeren van natuursteen die doorlopen in een wand. Hoe meer natuursteen, hoe meer luxe.

 

Het buitenterras

Mensen met een tuin, verdelen de tuin vaak onder in een deel voor gras en bloemen en een gedeelte waar ze een zithoek creëren. Dit laatste gedeelte, ook wel het terras genoemd, wordt vaak gesierd door natuursteen. Veel gesteenten zijn namelijk uiterst goed bestand tegen sterk variërende weersomstandigheden zoals strenge vorst maar ook hitte in de zomer. Naast dat dit erg functioneel is, geeft dit je tuin instant een prachtige uitstraling.

 

Meubelstukken van natuursteen

Naast al bovenstaande toepassingen, worden er ook veel meubelstukken vervaardigd uit natuursteen. Van marmeren salontafels tot onderzetters van graniet en eettafels van travertin. Vanwege de chique uitstraling van gesteenten maar ook de duurzaamheid van het materiaal is dit nog altijd zeer geliefd in veel interieurs.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten