Een cirkel op de muur als eyecatcher en meer voorbeelden van toffe wanddecoraties

Je huis gezellig en knus inrichten is helemaal jouw ding. Maar die lege plekken op de muur mooi invullen, dat is een ander verhaal. Heb je moeite met het maken van keuzes en vind je eigenlijk dat alles wat op een foto is afgebeeld een plekje aan de muur verdient? Of weet je niet hoe je een serie wanddecoraties mooi over de muur kunt verdelen? Lees dan deze blog en laat je inspireren door tips om de lege muur goed op te vullen. Van een cirkel op de muur die als eyecatcher de aandacht steelt tot een replica van een kunstwerk die niet van echt is te onderscheiden.

In een andere vorm gegoten, zoals een cirkel als eyecatcher

Zoals we foto’s en grafische afbeeldingen over het algemeen kennen, worden ze vaak recht afgesneden. Een rechthoekig portret is het resultaat. Waar je ook eens aan kunt denken is om de afbeelding in een andere vorm te gieten. Een opvallende cirkel op de muur is een echte eyecatcher waar je oog bij binnenkomst meteen op valt. Het doorbreekt de rechte lijnen van de muren en zorgen voor een sfeervolle dynamiek. Van een grote muurcirkel met prachtige en haarscherpe details tot een reeks kleine cirkels die je groepeert voor een speels effect.

Een warm geheel met afbeeldingen in één thema of kleurstelling

Wil je de muur opvullen met meer afbeeldingen, dan kun je kiezen voor een reeks cirkels aan de muur die samen een eyecatcher vormen. Uiteraard kun je ook rechthoekige portretten of foto’s aan de muur hangen. Door te variëren in grootte creëer je een speels effect. Maar dan, wat hang je aan de muur? Een leuke manier om de muur te decoreren met verschillende afbeeldingen is door één thema aan te houden. Wat dacht je van de volgende voorbeelden?

  • Een cultureel thema waarbij je afbeeldingen van een specifieke cultuur bij elkaar zoekt of een bepaalde thema dat in heel verschillende culturen weer anders in beeld wordt gebracht.

  • Sportthema’s waarbij je actiefoto’s van je favoriete sport ophangt. Misschien waarop je zelf in actie bent.

  • Heb je een lege wand in de keuken die voorzien moet worden van mooie foto’s, dan is het thema eten een mooie optie. Culinaire hoogstandjes van over de hele wereld die op een artistieke manier op de foto zijn gezet. En waarbij het water je in de mond gaat lopen zodra je ernaar kijkt.

  • Landschappen of luchten die je inspirerend vindt. Je kunt bijvoorbeeld verschillende luchten op eenzelfde plek fotograferen en de serie bij elkaar aan de wand ophangen. Of gewoon allemaal verschillende natuurtaferelen op de foto zetten waar je nog dagelijks van kunt genieten.

Een andere manier om eenheid in de collectie aan de muur aan te brengen, is door foto’s in dezelfde kleurstelling te verzamelen. Kleuren die aansluiten op de rest van het interieur en die zorgen voor een warm en sfeervol geheel. Of juist opvallende kleuren die contrasteren met de inrichting en daardoor direct opvallen.

Een replica van een bekend kunstwerk

Tijdens een bezoek aan het Rijksmuseum ben je helemaal geïnspireerd geraakt door de prachtige kunstwerken die daar tentoongesteld worden. Van al die schilderijen ben je onder de indruk, zeker als je weet dat het niet voor iedereen is weggelegd zoiets neer te zetten. Met de technieken van tegenwoordig wordt het steeds gemakkelijker zo’n beroemd kunstwerk in huis te halen. Natuurlijk niet het origineel, maar een niet van echt te onderscheiden replica. De Nachtwacht in een iets kleinere afmeting bij jou aan de muur om maar iets te noemen? Het is zelfs mogelijk om een kunstwerk in een cirkel aan de muur op te hangen. Over eyecatchers gesproken. 

Familieportretten en foto’s van bijzondere herinneringen

Heb je nog geen thema gevonden voor de collectie foto’s die je aan de muur wilt? Dan is je eigen familie natuurlijk een heel mooie keuze. Het hele gezin in verschillende samenstellingen die tijdens een fotoshoot zijn vastgelegd of juist familieportretten die in de loop van de jaren zijn gemaakt. Zo stel je een leuke collectie samen waarbij herinneringen van speciale momenten naar boven komen en je goed kunt zien hoe iedereen verandert tijdens het opgroeien. Niet alleen leuk, maar ook super waardevol. En de familieportretten kun je ook weer in rechthoek of juist in cirkels aan de muur als eyecatcher ophangen.

Aan de slag met het opvullen van de lege muur

Hoe jij de muur ook wilt opvullen, met de keuzes die je maakt wordt het gegarandeerd een artistieke en gezellige fotowand. Of je gaat voor een cirkel aan de muur als eyecatcher of een reeks foto’s in een bepaalde kleurstelling, je kunt de plank haast niet misslaan. En pakt het toch anders uit, dan kun je altijd dat ene portret vervangen voor een ander. Ben je nu bang om de maagdelijk witte muur aan te tasten of om op de verkeerde plek een spijker op te hangen? Dan kun je de schade gemakkelijk herstellen met wat plamuur. Het is aan jou om een aantal mooie afbeeldingen uit te kiezen en die uit te vergroten voor op de muur. Succes met kiezen en geniet vooral van het resultaat.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten