De beste ventilatoren kopen en waar je rekening mee moet houden

VL wonen

Ben jij ook zat van de warme dagen en kan je wel wat verkoeling in huis of op kantoor gebruiken? Een ventilator is daarvoor de perfecte oplossing. Maar waar moet je beginnen als je denkt over het aanschaffen van een ventilator? En waar moet je allemaal rekening mee houden? Met onderstaande tips hopen wij jou alvast op weg te helpen zodat jij optimaal kan genieten van je vrije tijd of lekker aan de slag kan op kantoor.

Hoe een ventilator werkt

Zoals iedereen al weet verplaatst een ventilator lucht waardoor de lucht koeler wordt. Hoe dit precies in zijn werk gaat leggen we je nu uit. Een ventilator zuigt lucht aan vanaf de achterkant van het apparaat. Doordat de lucht sneller uitgeblazen wordt aan de voorkant, is deze lucht koeler dan de lucht die aangezogen wordt. De richting waarin deze lucht wordt opgeblazen, hangt af van het soort ventilator die je beslist te kopen. Hiernaast hebben sommige ventilatoren ook verschillende standen, waardoor de ventilator zelf ook beweegt of juist stil staat.

Soorten ventilatoren

Ook zijn er verschillende soorten ventilatoren te koop. Het klassieke model waar iedereen aan denkt bij het horen van het woord ventilator is de tafelventilator. Zoals de naam al zegt kan deze makkelijk op een tafel geplaatst worden, maar bijvoorbeeld ook op de vloer. De plafondventilator is lastiger wat betreft installatie. Deze moet namelijk aan het plafond bevestigd worden. Dit zie je vaak terug in slaapkamers. Het voordeel van dit soort ventilatoren is dat ze de koele lucht verplaatsen over een groter oppervlak. Wat men tegenwoordig steeds meer ziet qua ventilator modellen is de torenventilator. Dit model ziet er wat eigentijdser uit dan de tafelventilator en is ook een stuk langer. Dit model wordt daarom vaak ook op de vloer gezet en ziet men vaak terug in kantoren waarbij men vaak zittend hun werk doet. Hier heeft dit soort model de meest geschikte hoogte voor.

Waar je verder rekening mee moet houden

Naast het model van de ventilator, zijn er ook andere aspecten waar je rekening mee moet kopen in de aanschaf van een goede ventilator. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de hoeveelheid geluid die een ventilator maakt. Dit kan erg storend zijn als je probeert te werken of slapen. Sommige ventilatoren hebben een timer, waardoor deze automatisch stopt. Dit kan handig zijn als je de ventilator tijdens het slapen wil gebruiken. Tenslotte moet je rekening houden met het vermogen en de snelheid van de ventilator, zodat jij gerust kan genieten van een optimaal klimaat bij je thuis of op kantoor.

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten