De beste meubels kies je uit met deze 5 tips

VL wonen

Het uitzoeken van meubels – of dit nu één bankstel betreft of een complete uitzet – is lastig en stressvol. Je staat op het punt om een flink bedrag uit te geven en dan wil je natuurlijk achteraf geen spijt krijgen of ontevreden zijn. Het is dus altijd een goed idee om hier goed bij stil te staan en een weloverwogen beslissing te maken. Met de onderstaande 3 tips bij het kopen van je nieuwe meubels is de kans op een miskoop zo klein mogelijk.

1.     Meubels kopen vergt voorbereiding

Je zoektocht naar de juiste meubels begint niet in de meubelwinkel, maar bij je thuis. Als je je goed voorbereidt, dan weet je al wat je wel en niet wilt en dat maakt het een stuk gemakkelijker. Voorbereiden doe je op verschillende manieren. Het is altijd verstandig om een moodboard te maken en je interieur op die manier samen te vatten op een vel papier. Je kunt dan gemakkelijk zien of een bepaald meubelstuk daar wel of niet tussen past. Maak ook altijd een plattegrond op schaal, zodat je kunt beoordelen hoeveel plek een eettafel of zithoek in beslag neemt en welke invloed dat heeft op de rest van de ruimte.

2.     Dezelfde kleuren en materialen

Tijdens het maken van je moodboard heb je je waarschijnlijk beperkt tot een paar kleuren en materialen. Het is verstandig om je daar aan te houden en er geen kleurenfestijn van te maken. Als je eenheid en rust wilt creëren, dan kies je voor twee dominante kleuren en één neutrale kleur. Hetzelfde geldt voor de materialen. Houten meubels zijn erg mooi, maar kies dan hout in dezelfde tint en combineer het met niet meer dan één ander materiaal, zoals antraciet metaal. Op die manier zorg je voor eenheid in je interieur met enkele zorgvuldig gekozen kenmerken die terug blijven komen.

3.     Bekijk de meubelen in de winkel

Je kunt je meubels online kopen, maar de kans dat deze niet bevallen is dan een stuk groter. Het is altijd beter om een dag de tijd te nemen en de meubels in de winkel te bekijken. Je ziet dan exact hoe de kleur naar voren komt, je kunt ze uiteraard ook uitproberen en je krijgt een beter idee van de afmetingen. Als je een hele mooie bank hebt gevonden, dan kun je alleen achterhalen of deze ook lekker zit als je erop zit. Eventueel bekijk je de meubelen in de winkel en bestel je ze later online.

De beste meubelen voor jou

Het uitkiezen van nieuwe meubelen vraagt tijd en toewijding. Het resultaat is een stijlvol en samenhangend interieur waar je met plezier in leeft. Door de meubelen zelf uit te kiezen en samen te stellen heb je een inrichting gemaakt die uniek is en die helemaal past bij jouw smaak en behoeften. Met een goede voorbereiding en een bezoekje aan de winkel van Nancy HomeStore om de meubelen uit te proberen heb jij straks ook een schitterende leefruimte.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten