De antieke kloostertafels van oud eiken zijn weer erg in trek.

VL wonen

Iedereen in het land beschikt als het goed is over een tafel, en dit is dan ook de oorzaak voor het feit dat er veel vraag is naar tafels in het algemeen, zo ook de populaire kloostertafels van oud eiken. Deze specifieke tafels komen over het algemeen ook daadwerkelijk uit kloosters, die er om een of andere reden vanaf moesten. Zo zijn veel oude kloosters, en daardoor dus ook de kloostertafels van oud eiken, toe aan renovatie. Hierdoor komen er veel van de tafels op de markt, van kloosters die simpelweg niet het geld hebben of de moeite erin willen steken om de tafels te laten vernieuwen of op te frissen, en liever een nieuwe kopen. Dit zorgt ervoor dat de grote statige en vaak massieve tafels terecht komen in woonkamers en keukens van mensen die deze moeite er wel voor over hebben.

Wat is er zo bijzonder aan de kloostertafels van oud eiken?

De kloostertafels van oud eiken zijn over het algemeen enorm groot, en daarbij ook erg stevig door het feit dat ze vaak uit slechts enkele planken bestaan. Het is tegenwoordig natuurlijk enorm hip om een grote tafel in de woning te hebben staan, en hiervoor zijn de kloostertafels uiterst geschikt. Daarbij komt ook nog eens dat de vraag naar antieke meubels de laatste tijd toeneemt, en dat de tafels dus ook weer meer in trek zijn. Ook de stijl waarin de tafels over het  algemeen zijn ingericht ligt voor veel mensen enorm goed, en past zo bij het interieur en de meubels die zij al in hun huis hebben staan.

Hoe duur zijn de kloostertafels van oud eiken?

Over het algemeen zijn de kloostertafels best wel duur. Door de geschiedenis en de verhalen die achter de tafels schuil gaan zijn de prijskaartjes ook iets hoger.Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten