De aanleg van een strakke tuin

Tegenwoordig wordt er voor het aanleggen van een tuin vaak gekozen  voor een strak uiterlijk. Vooral jongeren willen genieten van hun tuin als ze na een dag van hard werken thuiskomen. Ze willen niet in de tuin werken, maar er heerlijk kunnen relaxen. Daarom kiezen ze vaak, wanneer de tuin aangelegd moet worden, voor een strakke tuin waar niet veel onderhoud aan is. Ze kiezen over het algemeen voor een strakke tuin met een heerlijke zithoek. Onder het afdak willen ze met vrienden en kennissen genieten op hun heerlijke bamboe loungeset. Wanneer de bamboe loungeset voorzien is van lekkere zachte kussens is het er goed vertoeven.

Het ontwerp van een tuin.

Omdat een strakke tuin niet veel onderhoud moet vergen, moet hij onderhoudsvriendelijk worden aangelegd. Dat kun je bereiken door te werken met grind, kiezels en tegels. Door het kiezen van grind en tegels hoef je geen onkruid te wieden. Ook in een moderne tuin wordt gebruikt gemaakt van onderhoudsvriendelijke planten. Ze worden in hoge borders geplaatst die afgezet zijn met mooie strakke stenen. Onder het afdak, waar je zit, moet ook ruimte zijn gemaakt voor de opbergboxen tuinkussens. De opbergboxen tuinkussens moet niet in het zicht geplaatst worden.

Een vijver in een tuin.

Door gebruik te maken van een vijver, waarbij een fonteintje aanwezig is, zorg je voor een ontspannen sfeer. Je kunt in een moderne tuin bij je loungeset gebruik maken van een mooie zwarte tuintafel. Een zwarte tuintafel komt bij een strakke tuin zeer goed tot zijn recht.  Gebruik voor de bestrating grote vierkante tegels waarmee je gemakkelijk rechte lijnen kunt creëren. Is je tuin groot genoeg dan kun je er zelfs  een zwembad in laten opnemen. Je moet er wel voor zorgen dat de rechte lijnen in je tuin worden doorgetrokken bij de aanleg van het zwembad.

https://tuinbasis.nl

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten