Een beukenhaag

VL wonen

Een mooie beukenhaag als tuinafscheiding

In tuinen wordt vaak een beukenhaag als afscheiding gebruikt. Een beukenhaag heeft het voordeel dat het tijdens de wintermaanden ook zijn blad houdt. De bladeren zullen tijdens de wintermaanden van een groene beukenhaag en rode beukenhaag verkleuren, maar er niet afvallen. Dus ondanks dat de bladeren van een groene beukenhaag en rode beukenhaag verkleuren, zal de inkijk tot een minimum worden beperkt.

De bladeren van een beukenhaag

In het voorjaar zullen knoppen van de beukenhaag weer gaan groeien, zodat er weer mooie heldere groene of rode bladeren verschijnen. Dan zullen de oude bladeren eraf vallen. De groene beukenhaag en rode beukenhaag zijn gemakkelijk in onderhoud. Het is verstandig om de beukenhaag in de periode van mei tot half juni te knippen. Op die manier bereikt u dat u een mooie dichte haag krijgt. Vooral in de tuinen van huizen die pas gebouwd zijn, wordt vaak een beukenhaag gebruikt. Dat komt omdat de beukenhaag het hele jaar door privacy verschaft, maar ook, omdat ze aantrekkelijk geprijsd zijn.

Het planten van een beukenhaag

Wanneer u verzekerd wilt zijn van een goed groeiende beukenhaag is het belangrijk dat u goede planten aanschaft. Het is verstandig om de planten in pot te bestellen. Deze planten zijn zo gekweekt dat ze een goed wortelstelsel hebben. Zij zullen, wanneer ze geplant zijn, gemakkelijk groeien.

De beukenhaag in pot gekweekt

Wanneer u beukenhaagplanten in pot koopt, weet u zeker dat u binnen een korte tijd een mooie dichte haag zult hebben. Wanneer u ze tweemaal per jaar snoeit en bemest, weet u zeker dat u ze goed verzorgt. Het knippen van de beukenhaag moet u nooit in de volle zon doen. Wanneer u van onder naar boven knipt, valt het knipsel op de grond. Door het leggen van een zeil kunt u het knipsel gemakkelijk opruimen. Probeer een beukenhaag niet te hoog te laten worden. Een hoge beukenhaag is moeilijk te knippen.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten