Cane Corso: een geweldige bewaker

De Cane Corso is een geweldige bewaker, die niet bang is om ’s nachts je territorium te bewaken tegen potentiele inbrekers en andere criminelen. Het is een grote, als gevaarlijk bekend staande hond die een zeer ervaren baasje nodig heeft.

Het is begrijpelijk dat een groot aantal hondenliefhebbers geneigd zullen zijn om dit ras te kopen wanneer ze extra bescherming nodig hebben. Het bezit en de opvoeding van een Cane Corso is echter niet geschikt voor een ieder. 

Een minpunt is dat te grote dieren niet lang leven. Bovendien vergen ze aanzienlijke uitgaven aan middelen en inspanningen voor dagelijks onderhoud en opvoeding. 

Voeding en dieet van de Cane Corso

De Cane Corso hond heeft de juiste voeding nodig; daar moet extra aandacht aan worden gegeven. Voor puppy’s is speciale voeding nodig die past bij hun leeftijd. Dagelijks heeft een volwassen hond 400 gram blikvoer en 600 gram droogvoer nodig. Sommige eigenaren geven er de voorkeur aan de hond op een natuurlijk dieet te houden. 

Het is te begrijpen dat er mensen zijn die droogvoer en blikvoer combineren met natuurlijke producten. Zij kunnen aan het dieet pap, rauw vlees, kefir, kaas en groenten in een kleine hoeveelheid (10-20% van de dagelijkse norm) toevoegen. Op Cane Corso Wereld kan je hier verder over lezen.

Zorgen voor een Cane Corso 

Vanwege de groeiende populariteit van dit ras zijn er mensen die deze honden fokken alleen maar om snel geld te verdienen. De Cane Corso heeft een historie als vechtras. Zorg er daarom voor dat je geen pup koopt die door een ondergrondse hondengevechtring wordt aangeboden.

Ga ook na of je inderdaad genoeg energie en tijd kunt stoppen in een goede opvoeding van je nieuwe Cane Corso puppy. Een gekwalificeerde dierenprofessional, een dierenarts of een hondentrainer kunnen je vast iets meer informatie geven over eventuele contactgegevens van Cane Corso-fokkers 

Een Cane Corso-puppy van een verantwoordelijke en bonafide fokker kan al gauw tussen 1000 en 1.200 euro kosten. Dit bedrag wordt hoger naarmate je te maken krijg met een zuiverder ras. Wie een Cane Corso van topkwaliteit wil, moet bereid zijn zo’n 2.500 euro neer te tellen.

Naast de aankoopprijs moet je betalen voor alle andere spullen en diensten om ervoor te zorgen dat je grjize Cane Corso gelukkig en gezond blijft. Denk aan routinematige dierenartsbezoeken, gedragstraining (zeer aan te bevelen), kwaliteitsvoedsel, speelgoed, lijnen en alles wat nodig is om je hond gezond en onder controle te houden.

Na een tijdje kunnen deze kosten behoorlijk oplopen. Je kunt per jaar tussen 1.500 en 4.000 euro uitgeven aan de kosten voor de verzorging van je Cane Corso.

Leuke weetjes over de Cane Corso 

• Hij zal je met zijn leven beschermen, zelfs als hij het tegen een leeuw zou moeten opnemen.

• Cane Corso’s bestaan al bijna 1000 jaar. Oorspronkelijk werden ze ontwikkeld als waakhond, maar later gebruikten de Romeinen dit ras om – inderdaad – leeuwen af te weren.

• Een studie onderzocht de levensduur van Cane Corso’s op basis van hun vachtkleuren. Exemplaren met een lichtgekleurde vacht blijken korter te leven dan zwarte Cane Corso’s.

• De Cane Corso is een werkras. Geef hem altijd een taak of verantwoordelijkheid, anders zal hij uit verveling minder prettig gedrag vertonen.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten