Australian Shepherd: ideale metgezel voor elk gezin

Een Australian Shepherd is de ideale metgezel die er op gebrand is om elke wens van hun baasje te vervullen. Ze houden van babysitten, spelen graag met jonge kinderen en wachten geduldig op heerlijke beloningen.

Aussies zijn enthousiast en bekwaam als het gaat om behendigheid en jagen. Leren is een van de positieve eigenschappen waar ze bekend om staan. Huishoudelijke klusjes, zoals het dragen van boodschappen, zijn taken waar een Aussie je graag mee helpt. Ze nemen echter ook serieuzere taken op zich.

Voeding en dieet van de Australian Shepherd

Het voeren van een Aussie is gelukkig niet moeilijk. De puppy’s van dit ras moeten ongeveer drie kopjes voer per dag krijgen, verdeeld over 2 maaltijden per dag. Zorg ervoor dat de brokjes voldoende eiwitten bevatten, want hierdoor kunnen ze net zo hard trainen als ze willen.  

Australian Shepherds staan niet bekend als kieskeurige honden. Wanneer ze er een actieve levensstijl op na houden, zullen ze geen last krijgen van obesitas. De opvoeding van een Aussie is een van de gemakkelijkste onderdelen van hun algehele zorg.

Calorieën per dag: 1000-1500

Inname van droog voedsel per dag: 2-3 kopjes

Zorgen voor een Australian Shepherd

Het kan een uitdaging zijn om een Australian Shepherd als je eerste hond te houden. Zij hebben namelijk een grote behoefte aan beweging. Dit ras wordt daarom niet aanbevolen voor beginnende eigenaren.

Deze honden hebben veel mentale en fysieke stimulatie nodig en ze zullen snel hun beheersing verliezen als ze niet de nodige beweging krijgen. Als je voldoet aan hun trainingsbehoeften, dan zijn de overige aspecten van hun zorg in principe vrij gemakkelijk. Op Australian Shepherd Wereld kan je hier verder over lezen. 

Een van de meest uitdagende aspecten van de zorg voor een Australian Shepherd is hun training. Deze puppy’s hebben een enorme voorraad energie. Ze hebben training en uitdagingen nodig om mentaal en fysiek gezond te blijven. Elke trainingssessie zou minstens 45 minuten moeten duren en 2 keer per dag moeten worden uitgevoerd.

Door het teveel aan energie passen deze honden zich niet gemakkelijk aan. Ze hebben een grote bewegingsruimte nodig, bijvoorbeeld een ruime achtertuin. Breng ze minstens twee keer per dag naar buiten voor een lange wandeling. Aussies houden ervan om met je mee te rennen als je gaat fietsen, hardlopen of zwemmen.

Er zijn ook wel wat tekortkomingen bij dit ras, maar dat is iets waar je eigenlijk bij bijna elke hondensoort rekening mee moet houden. De belangrijkste nadelen zijn:

• haarverzorging elke dag;

• kudde-instincten wanneer ze in een appartement in de stad worden gehouden;

• warm weer is moeilijk te verdragen;

• een raszuivere pup is duur.

 

Probeer eens op zoek te gaan naar een liefhebbersclub voor Aussies. Daar komen veel eigenaren van deze geweldige honden bijeen. Eventuele prolemen met het dier kunnen worden opgelost door ervaren eigenaren als je om hulp vraagt op het clubforum.

 

 

Leuke weetjes over de Australian Shepherd

 

 

• Ze worden vaak Aussies genoemd.

 

• Na de Tweede Wereldoorlog werden ze bekend als Cowboys-herdershonden en raakten ze bijzonder populair in de westerse cultuur.

 

  • Australian Shepherd korthaar houden hun kudde in toom door naar de kuddedieren te staren om ze bang te maken en ze in de gewenste richting te duwen.

 

• Net als de meeste andere kruisingen hebben fokkers kleine honden of miniatuurversies van de Australian Shepherd ontwikkeld om aan de groeiende vraag naar kleine honden te voldoen.

 

• Aussies worden veelal gebruikt om mee te doen aan wedstrijden of om ze te fokken. Deze honden staan bekend als goed getrainde drugsspeurhonden, opsporings- en reddinghonden en hulp- en therapiehonden.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten