Border Collies: uitstekende herders en speurhonden

Border Collies zijn uitstekende herders. Dit ras is indertijd speciaal ontwikkeld voor het hoeden van schapen. Ze zijn uitstekend geschikt voor deze taak vanwege hun intelligentie, kracht, uithoudingsvermogen en bereidheid om te werken. De Border Collie staat erom bekend schapen te intimideren door alleen maar met hun ogen te bewegen.

Het zijn echter niet alleen fantastische herders, maar ook geweldige speurhonden. Daarom worden ze vaak als zoek- en reddingshonden ingezet. Ze zijn bovendien goede acteurs. Wie heeft nooit eerder films en televisieseries gezien met een Border Collie in de hoofdrol? Hun intelligentie en volgzaamheid tijdens de training maakt deze honden heel bijzonder. Veel beroemdheden hebben een Border Collie gehad. Denk maar aan golfer Tiger Woods, muzikant Jon Bon Jovi en acteurs zoals Ethan Hawke, James Dean en James Franco. Het is bekend dat koningin Victoria een hondenliefhebber was, maar vanaf 1860 begon ook zij te kiezen voor de Border Collie. Het was rond deze tijd dat het ras zich begon af te scheiden en zich te onderscheiden van de Collie zoals we die nu kennen.

Wat eten Border Collies?

Border Collies zijn een middelgroot hondenras: ze wegen doorgaans tussen de 15 en 20 kg. Daarom is er een grote verscheidenheid aan voedselopties. In het geval van puppy’s is het aan te raden om een specifieke lijn te gebruiken tot een leeftijd van 18 maanden. De groeifase eindigt na ongeveer 18 maanden. Dan kun je op die leeftijd overstappen op een lijn voor volwassen honden. In het geval van honden van hoge leeftijd (ouder dan zeven jaar), is een specifieke lijn om aan de specifieke behoeften van hun leeftijd te voldoen het beste 

Juiste verzorging Border Collies 

Dit is een hondenras dat al zijn energie moet verbranden. Minimaal drie dagelijkse wandelingen van elk een uur aanbieden is ideaal. Profiteer van deze wandelingen om ze voldoende te laten bewegen, te rennen en te spelen. Vermijd echter routinematige wandelingen, omdat ze snel moe worden van het herhalen van dezelfde oefeningen. Vanwege hun hoge intelligentie hebben ze aldoor nieuwe prikkels nodig. Ze willen graag andere dingen leren. Trainingsspeelgoed komt altijd goed van pas, maar je kunt ook verschillende routes maken tijdens wandelingen en excursies inplannen om er zeker van te zijn dat niet alleen je Border Collie, maar ook jij en je hele gezin een geweldige tijd zullen hebben! Op Border Collie Wereld kan je hier verder over lezen 

Dit wist je vast nog niet over de Border Collie

Dat Border Collies veel energie hebben, is duidelijk. Daarom is het belangrijk om ze mentaal en fysiek uit te dagen. Sommige mensen zien het als een nadeel dat ze veel haar verliezen en daarom vaak moeten worden geborsteld. Het is echter niet uitzonderlijk meer dan bij andere rassen met veel haar. De kleine Border Collie mini kunnen ook wat verlegen zijn bij andere honden. Die verlegenheid vertonen ze gelukkig niet bij ganzen. Die hebben namelijk wel een goedaardig en enigszins komisch uiterlijk, maar het zijn opmerkelijk agressieve en territoriale vogels die met hun snavels en klauwen vooral kinderen pijn kunnen doen. Om deze reden trainen bepaalde bedrijven op sommige plaatsen met ganzenpopulaties Border Collies om ze van de omgeving van huizen te verjagen.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten