Berner Sennenhond: kindvriendelijke en goede waakhonden

Berner Sennenhonden zijn erg vriendelijk van aard, wat betekent dat ze goed kunnen opschieten met iedereen die ze ontmoeten. Het zijn echter nog steeds behoorlijk goede waakhonden. Ze zullen je zeker aangeven wanneer ze er iets gebeurt op hun terrein dat ze niet leuk vinden. 

De Berner Sennenhond zal een gelukkig dier zijn als hij in een groot huis woont, met voldoende ruimte om te spreiden, en in een koud klimaat. Daarnaast vereist het een actieve levensstijl, omdat je anders de neiging hebt om lusteloos te worden door dat milde temperament, wat op den duur kan leiden tot verschillende gezondheidsproblemen.

Voeding en dieet van de Berner Sennenhond

De Bernard Sennenhond is een groot ras. Daarom is het erg belangrijk dat hij vanaf het begin een gezonde voeding krijgt, omdat een goede en juiste voeding de basis zal vormen voor een gezond leven en voor zijn leven op langere termijn. Op Berner Sennen Wereld kan je hier verder over lezen.

Zijn voerinname is afhankelijk van de leeftijd en het gewicht en waaruit specifiek puppyvoer bestaat. Pas de hoeveelheid aan volgens het advies van je hondenspecialist, zoals een dierenkliniek. 

Het is heel erg belangrijk voor je Berner Sennen puppy om vanaf het begin de juiste voeding in de juiste hoeveelheid te krijgen. Hier zijn calcium en fosfor en een uitgebalanceerd dieet essentieel om je hond in het juiste tempo te laten groeien. Ze zijn essentieel voor de huid, vacht, tanden, tandvlees, groei, spijsvertering en energie van je hond.

Zorgen voor een Berner Sennenhond

Natuurlijk wordt het als ideaal beschouwd als je hond tevreden is in een kooi in een privéhuis. Als je geen omheining kunt bouwen, is het noodzakelijk om het hondenhok tijdens de koude periode te verwarmen. Mocht je je hond aan een aangelijnde lijn binnen een gebied van 10 vierkante meter te plaatsen, dan is dit een gebied waar de hond zich prettig bij voelt.

Om te beslissen of je een kleine Berner Sennen in een appartement zou willen en kunnen houden, moet je eerst nagaan of je hem minstens twee keer per dag naar buiten mee kunt nemen. Bij wandelen hoort in dit geval ook autorijden en plezier maken.

Ze zijn er dol op om met hun baasjes rond te rennen of een spelletje te doen met de kinderen in de tuin. Omdat dit dier vrij groot is, zullen deze toch wel noodzakelijke uitstapjes veel tijd kosten.

Bij het verwisselen van zijn vacht zal de hond zichzelf meer krabben. In dit stadium zal je over hondenhaar vinden: op het tapijt, op meubels en zelfs op je kleding. Mensen met allergieën of personen die door reinheid zijn geobsedeerd, kiezen liever niet voor een Berner Sennenhond.

Zorg er in ieder geval voor dat de oren en ogen van je huisdier wekelijks worden gecontroleerd. De ontworming moet elk kwartaal en het vaccineren is een must. Dit zal bepaalde ziekten in de toekomst helpen voorkomen.

Leuke weetjes over de Bernard Sennenhond 

• Ze blaffen niet veel, maar ze zullen je vertellen als ze ergens enthousiast over zijn, als er iemand is die langskomt of als ze je nodig hebben om iets te doen. Ze blaffen nooit zomaar ergens voor. 

• Vanwege hun vriendelijke en mensgerichte karakter heeft de Berner Sennenhond de neiging om verlatingsangst te hebben. Hij houdt er niet van om te lang alleen te zijn en kan dan eenzaam en gefrustreerd raken.

• Als ze gefrustreerd zijn, worden ze destructief en knagen ze aan alles wat op hun pad komt. Geef ze voldoende kauwspeeltjes als je ze even alleen moet laten of ga met ze wandelen voordat je ze alleen laat.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten