5 uitstekende redenen om voor een gietvloer te kiezen

VL wonen

De gietvloer is een uitstekende optie om te overwegen als je een nieuwe vloer nodig hebt. Heb je deze vloer eerder afgewezen omdat hij te duur zou zijn, omdat het leggen te lastig en te tijdrovend is of omdat gietvloeren lastig te repareren zijn? Dan geven we je hier 5 tegenargumenten waardoor je deze vloer zeker in overweging moet nemen.

 

1.    Hygiënischer dan een gietvloer is er niet

Gietvloeren worden vloeibaar aangebracht en vormen één dunne laag hars op je ondervloer. Dat betekent dat ze geen naden bevatten en dat ze erg gemakkelijk schoon te maken zijn. Je vindt gietvloeren veel in ziekenhuizen en klinieken, omdat ze volledig gedesinfecteerd kunnen worden. Voor mensen met allergieën is een gietvloer echt een uitkomst.

 

2.    Gietvloeren passen in elke woning

Wat ook je interieur en stijl, er is een gietvloer bij te vinden. Allereerst zijn ze uit te voeren in mat en glans. Daarna heb je de keuze uit elke kleur, waaronder natuur- en beton tinten. Het is mogelijk om meerdere kleuren in je vloer te verwerken, om een afbeelding, logo of slagzin toe te voegen en zelfs glitter is een optie. Gietvloeren zijn daarom geschikt voor elke kamer en voor elk interieur, van klassiek tot modern en van kinderkamer tot woonkamer.

 

3.    Gietvloeren zijn sterk en duurzaam

Als je een gietvloer laat leggen, dan is het inderdaad zo dat de werkzaamheden een week in beslag nemen. De gehele ruimte moet leeg en dat is lastig. Maar nadat je deze week hebt doorstaan profiteer je zeker 50 jaar van je nieuwe vloer. Zorg je er goed voor, dan is dat zelfs langer. Gietvloeren zijn bijzonder sterk, niet gevoelig voor krassen en temperatuursveranderingen en ze barsten bijna nooit. Het is zo dat repareren lastig is, maar de kans dat dat nodig is, is klein.

 

4.    Ideaal bij vloerverwarming

Als je vloerverwarming aan laat leggen dan komt je vloer automatisch hoger te liggen. Dat kan problemen opleveren met drempels en deuren. Het is dus zaak om een vloer uit te kiezen die zo dun mogelijk is. De gietvloer is om die reden een perfecte keuze, want de dikte wordt uitgedrukt in millimeters. Daarnaast is het ongevoelig voor temperatuurverschillen, wat betekent dat je de vloer in combinatie met vloerverwarming niet zult beschadigen. Gietvloeren zijn daarom ideaal in combinatie met vloerverwarming.

 

5.    Voor elk budget een vloer

Kies je voor een gietvloer, dan zal je zien dat de prijzen erg uiteen lopen. Er wordt wel eens beweerd dat dit type vloerbedekking duur is, maar dat hoeft niet zo te zijn. De prijzen voor gietvloeren lopen uiteen van €40 per vierkante meter voor steentapijt tot €250 per vierkante meter voor een terrazzo vloer. De klassieke gietvloer is €80 tot €100 per vierkante meter en wil je een betonvloer dan is dat gemiddeld €100 tot €130. Er is dus een gietvloer te vinden die past in ieder budget, in elke woning en die past bij elk gezin.

Bekijk nu alle mogelijkheden voor een gietvloer op G-vloeren.nl!

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten