Verschillende soorten tuinmeubels

VL wonen

De herfst en winter zijn twee seizoenen die vaak gebruikt worden voor het vernieuwen van de tuinmeubelen. Niet voor niets, want tuinmeubels worden in deze periode vaak met korting aangeboden. Een voordelige manier om alvast het nodige in huis te halen, om de komende zomer van het mooie weer te kunnen genieten! Bij de aankoop van nieuwe tuinmeubelen zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Welk type meubel schaf je aan? Van welk materiaal moeten de meubelen gemaakt zijn? Enzovoorts. Op deze pagina lees je meer over de verschillende soorten tuinmeubels die tegenwoordig worden aangeboden. Aan welke van deze aandachtspunten heb jij al gedacht? 

Tuinmeubelen in diverse soorten voor op je terras 

Allereerst worden tuinmeubelen in verschillende soorten aangeboden. Kies bijvoorbeeld voor een loungebank tegen de ruiten van je woning aan. Een loungebank, aangeboden als rechte bank en hoekbank, is perfect voor de hoek tussen de schutting en de wanden van je woning. Daarbij bieden ze je alle comfort om van het mooie weer te kunnen genieten! Houd er rekening mee, dat de loungebank niet te groot mag zijn. Dit zou rommelig kunnen staan in een kleinere tuin. 

Naast de loungebank is ook de picknicktafel al jaren populair. Het voordeel van een picknicktafel is onder meer, dat je hier met veel mensen aan kunt zitten. Hoewel het comfort hiervan minder is, geldt de picknicktafel zeker voor gezinnen met twee of drie kinderen als een must voor in de tuin. 

Comfortabele stoelen voor in de tuin 

Een derde optie is het gebruik van comfortabele tuinstoelen. Ze zijn goed te combineren met de loungebank, wanneer je deze in dezelfde stijl aanschaft. De stoelen hebben als voordeel, dat je ze makkelijk kunt verplaatsen. Zo zit je de hele dag door in de zon, als je dit wenst! Daarbij kan de rugleuning van luxe tuinstoelen naar beneden worden ingesteld. Het maakt dat je klaar bent om van de zon te gaan genieten! 

Tuinmeubelen van verschillende materialen 

Eerder las je al, dat tuinmeubelen van verschillende materialen gemaakt worden. Dit maakt het vaak niet makkelijker om een keuze te maken. De tuinmeubelen van hout passen het beste bij de natuurlijke uitstraling van de tuin. Tegelijkertijd hebben deze tuinmeubelen relatief veel onderhoud nodig. Daar waar het onderhoud dat aan meubels van kunststof moet worden uitgevoerd veel minder intensief is. Bij kunststof tuinmeubelen is het voldoende om deze eens per twee of drie weken af te nemen met een vochtige doek. Zo houd je de tuinmeubelen schoon en mooi! Naast hout en kunststof kan ook metaal een optie zijn. Houd er hierbij rekening mee, dat je de tuinmeubelen in de herfst en winter af moet dekken om erosie aan het meubel te kunnen voorkomen.  

Hoezen voor tuinmeubelen 

Om je tuinmeubelen goed te beschermen in de herfst en winter, kun je voor het gebruik van een speciale hoes kiezen. Deze hoezen schuif je over de tuinmeubelen om ze op deze manier te beschermen tegen vocht. Het houdt de tuinmeubelen langer mooi! Een alternatief is het naar binnen halen van de tuinmeubelen. Niet iedereen heeft hier echter voldoende ruimte voor.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten