Een speeltoestel: een must in de tuin

VL wonen

Een speeltoestel in de tuin maakt van uw huis een écht thuis voor uw gezin. Het maakt niet uit hoeveel u van uw interieur houdt, u zult altijd de neiging hebben om tijd buiten door te brengen. Als mensen worden we aangetrokken door de natuur en de frisse lucht, dus het hebben van een achtertuin staat bij veel mensen op de eerste plaats bij het zoeken naar een huis. Het is een manier om een stukje natuur voor jezelf te hebben. U kunt tuinfeesten organiseren, ontspannen in de zon, een moestuin aanleggen en vooral, veel plezier hebben!

Een speeltoestel in de tuin brengt plezier mist veilig toegepast

Kanaliseer een zorgeloos gevoel door een speeltoestel in uw tuin te zetten. Hiermee verhoogt u het plezier van uw kinderen én hun vriendjes en vriendinnetjes die komen spelen. De veiligheid is natuurlijk een primaire zorg bij het selecteren van het speeltoestel zelf maar ook de plek waar deze komt te staan. Er komt best wel wat bij kijken als het aankomt op de veiligheid van spelen in de tuin. Gelukkig zit het daarmee wel goed als u een speeltoestel koopt bij de Speeltoestel Koning. 

Focus op veiligheid vanaf het begin

Aangezien veiligheid een van de belangrijkste kenmerken van een kinderspeelplaats is, moet hier vanaf het begin van het ontwerpproces rekening mee worden gehouden. De plek die u kiest voor uw speeltuin moet een vlakke ondergrond hebben. Blootstelling aan de elementen kan de levensduur van het speeltoestel verkorten of de behoefte aan onderhoud vergroten. Het kan ook een gevaar vormen voor kinderen als metalen toestellen te warm worden door direct zonlicht of als schommels glad zijn door de regen. Het speeltoestel onder een bladerdak plaatsen, biedt natuurlijke schaduw en bescherming tegen de elementen. Maar pas op voor overhangende takken van bomen en struiken. Zorg ook ervoor dat de speelplek goed in de gaten kan worden gehouden vanuit de keuken of terras, maar ook vanuit andere plekken in de tuin. Om de beleving te vergroten is het leuk om een bankje of een zitje bij het toestel te plaatsen zodat u als ouders optimaal kunt genieten van uw spelende kinderen.

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten