VL Wonen
Wonen in een appartement

4 leuke ideeën voor je muur

Ben je opzoek naar een leuk idee voor andere muurkleuren, Of misschien wil je graag iets anders bijzonders voor je muur. Ga je nieuwe meubels halen en past je muur niet meer bij je meubels? Dan wil je ook zeker een leuk idee vinden wat je met je muur kan doen. Er zijn natuurlijke talloze ideeën die je kunt doen met je muur. Denk bijvoorbeeld aan muurstrips, behang of gewoon een nieuw kleurtje. Nu ben ik eens gaan kijken naar een aantal leuke ideëen, die schrijf ik hieronder. 

1. Geometrische vormen

Je hoeft niet altijd de gehele muur in 1 kleur te verven, je kan de muur ook voor de helft verven, zoals bijvoorbeeld alleen de onderkant. Nu zag ik de geometrische muur schilderingen voorbij komen. Dit zijn eigenlijk driehoekachtige vormen in verschillende kleuren geschilderd op een deel van de muur. 

2. Lijstjes en posters

Je kan je muur bijvoorbeeld helemaal 1 dezelfde kleur verven. Daarover heen bedek je je muur met leuke vormen lijstjes of posters. Bijvoorbeeld foto lijstjes met foto’s van jou en je vrienden en familie, of posters van je favorieten songwriters. 

3. textielframe 

Heb je wel eens van textielframe gehoord? Dit word ook wel eens gebruikt als wanddecoratie maar kan heel goed gebruikt worden in je woonkamer of eetmaker. Je kan er een scheidingswand mee maken of het textielframe aan je muur hangen. Een groot voordeel aan textielframe is dat je het makkelijk kunt vervangen en ook LED licht achter kunt plaatsen.

4. muurstikkers

Je kan natuurlijk ook gebruik maken van muurstikkers. Muurstikkers kunnen uit gekke figuurtjes bestaan of uit een disneyfiguur bijvoorbeeld of een mooi plantje of een boompje. Ook kan de muurstikker uit veel verschillende soorten kleuren bestaan. De muurstikkers zijn makkelijk en je bent er zo mee klaar. Kies bijvoorbeeld voor hartjes en plak deze verdeeld over je muur. 

Gerelateerde artikelen

Wat zijn click-pvc vloeren?

Hoe vind ik de beste loodgieter van Amsterdam?

Veilig en mooi wonen is belangrijk

Over het loodgietersberoep, door TFK Loodgieter Haarlem

De grootste voordelen van tweedehands kantoormeubelen

Waarvoor heb ik betonpoeren nodig?