Waarmee moet ik rekening houden bij het aanschaffen van een terrasoverkapping?

VL wonen

De dagen worden langer, zonniger en gezelliger. Hoé fijn is het dan om in de lentetijd zo lang mogelijk van het zonnetje te kunnen genieten zonder dat je het ook maar een beetje koud krijgt. Het is mogelijk met een heerlijke terrasoverkapping. Terrasoverkappingen zijn er in verschillende soorten en maten, daarom is het belangrijk om te weten welke terrasoverkapping het beste bij jou past. 

De maat 

Terrasoverkappingen worden vaak standaard geleverd bij de specialist. Echter is het wel mogelijk om vervolgens de terrasoverkapping op maat te laten maken naar uw wens. Bij het doorgeven van de maten is het belangrijk om rekening te houden met twee dingen: 

  • Ten eerste de diepte. Bij het opmeten van de diepte is het belangrijk om de muur en de regengoot mee te nemen. Als u bijvoorbeeld een diepte meet van 400 centimeter, is dit de diepte vanaf de muur, tot hart staander. 

  • Ten tweede de doorloophoogte. Bij veel terrasoverkappingen is de standaard hoek 8 graden, wat betekent dat de doorloophoogte afhankelijk is van de muurhoogte. Wanneer uw muurhoogte niet hoog genoeg is, kan het zijn dat u een andere dieptemaat moet nemen. 

Dakplaten 

Ook met betrekking tot dakplaten is er mogelijkheid tot keuze. Er zijn polycarbonaat platen en twee verschillende soorten glazen platen

  • Polycarbonaat platen. Bij polycarbonaat platen is het normaal dat er condensvorming optreedt. Dit komt doordat de polycarbonaat zijn afgetaped aan de gootkant met geperforeerd tape, omdat ze nog wel moeten kunnen ademen. Deze condensvorming kan leiden tot druppelvorming aan de gootkant, maar dit heeft geen nadelige effecten voor de platen. Een klein nadeel voor het zicht bij polycarbonaat platen is dat het condensvorming het beste te zien is, in vergelijking met de andere platen. 

Glasplaten. Er zijn twee verschillende soorten glasplaten: heldere glasplaten en melkglas platen. Misschien zegt de naam het al, maar heldere glasplaten zijn volledig transparant en de melkglas platen niet. Dit zorgt ervoor dat u bij melkglas platen nét iets meer privacy heeft. Daarnaast zijn er verschillende diktes in glasplaten: gehard en gelaagd glas. Gehard glas kan niet meer worden bewerkt of gesneden. Daarom is het verstandig om voor gelaagd glas te kiezen, mocht u van de standaard afmetingen afwijken. Hoe dan ook, beide glasplaten zijn gelaagd, dus wat betreft veiligheid, geen zorgen. Ten slotte zit er geen kleurverschil tussen heldere glasplaten of melk glasplaten en zijn ze even sterk.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten