3 voordelen van dubbelwandige koffieglazen op een rij

tijanadrndarskiOvcOKilLhGAunsplash

De tijden van het kopje koffie met schoteltje of de grote mok met een lollige tekst erop zijn wel voorbij. Het plastic wegwerpbekertje of kartonnetje bij de automaat zijn helemaal uit de tijd. Wie anno nu helemaal trendy koffie wil drinken, doet van uit doorzichtige koffie glazen. Koffieglazen, met name de dubbelwandige, hebben vele voordelen ten opzichte van gewone mokken of kopjes. Deze voordelen zijn niet alleen uiterlijk (het ziet er hip en leuk uit) maar ook qua smaak en smaakbeleving heel belangrijk. De drie grootste voordelen van het drinken uit glas, lees je in dit artikel.

Een betere beleving van smaak en stijl

dubbelwandige koffieglazen hebben als voordeel boven andere glazen en kopjes dat zij door de dubbele wand een grotere isolerende werking hebben. Hierdoor blijft je koffie langer warm, maar blijft de smaak ook langer op peil. Met andere woorden: dubbelwandige koffieglazen zorgen voor een koffie die langer intens smaakt. Je kunt de koffie bovendien goed zien, van alle kanten, wat de smaakbeleving versterkt. Bovendien lijkt de koffie luxer en hipper. Oftewel: de dubbele wand zorgt voor een beter uiterlijk van de koffie, maar zeker ook voor een betere smaak. En dat is toch waar het uiteindelijk om draait bij een goed glas koffie.

Dubbelwandig glas, een keuze voor de natuur

Duurzaamheid is tegenwoordig een steeds belangrijker begrip. Mensen kijken meer naar hun gedrag en de gevolgen die hun beslissingen hebben voor de omgeving. Laten we eerlijk zijn: het drinken van koffie is niet de meest ecologische keuze. Om toch zo duurzaam mogelijk koffie te drinken, kun je ervoor kiezen dubbelwandige koffieglazen te gebruiken. Niet alleen is glas een duurzaam materiaal, het is beter bestand tegen breuken dan bijvoorbeeld keramische kopjes. Hierdoor zul je minder vaak nieuwe kopjes hoeven te kopen, waardoor dubbelwandig glas ook voor je portemonnee goed is. Zo zitten die moderne, trendy koffieglazen vol onverwachte voordelen.

https://glazenstore.nl/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten