Zoveel verschillende deurklinken; zo kies je ook online de beste uit

VL wonen

Pas als je deurklinken wilt kopen realiseer je je hoeveel opties er zijn en bij webwinkels is het assortiment vaak nog groter. Het kan overweldigend voelen als je deze keuze moet maken voor jouw woning, vooral als je alle klinken van je deuren wilt plaatsen. Deze moeten lang meegaan en je moet ze lang mooi blijven vinden. Webwinkels hanteren handige filters waarmee je uit het assortiment een selectie naar voren haalt die voor jou interessant is. Hier vind je informatie over hoe je de juiste keuzes maakt, want als je je deurklinken online aanschaft zijn ze ook goedkoper.

1.     Het begint bij een goede deurklinken winkel

Het is essentieel dat je de juiste winkel uitkiest. Neem daarom ruim de tijd om deze aan te wijzen. De onderstaande punten zijn dan erg belangrijk en maken een online aankoop risicoloos.

  • Zorg ervoor dat de winkel de deurklinken verkoopt die jij mooi vindt.
  • Zoek bewijs van kwaliteit, zoals keurmerken, erkenningen en certificeringen.
  • Bekijk de garantieregeling, want ook dat vertelt je veel over de kwaliteit van de producten.
  • Lees de retourvoorwaarden goed door, voor het geval de klinken toch tegenvallen.
  • Ga op zoek naar klantenrecensies, voor een uiteindelijke bevestiging van de kwaliteit van de winkel.

2.     Kies het materiaal

Vervolgens wil je de filters gaan gebruiken en één van de eerste vragen die je dan krijgt is welk materiaal je nodig hebt. Metalen zoals RVS, nikkel, brons, aluminium en messing zijn dan de meest gangbare. Je kunt deze krijgen in verschillende kleuren, zoals wit, zwart en bronskleurig en in matte- en glanzende uitvoeringen. In dit geval kies je voor een optie die het beste past bij jouw interieur en smaak. Daarbij is het ook goed om te weten dat RVS en messing vaak als het sterkste, meest krasbestendige en het meest onderhoudsarme worden omschreven.

3.     Heb je wel of niet een slot nodig?

De beste sloten zijn nodig op deuren die naar buiten gaan. Daar wil je ook investeren in goede solide deurklinken die jou, je bezittingen en de rest van de inwoners veilig binnen sluiten. Soms wil je op een binnendeur ook een slot, zoals de deuren naar het toilet en de badkamer. Een slot op een slaapkamerdeur kan ook gewenst zijn, zowel als op een deur naar een kantoor of praktijk. Bepaal hoeveel deurklinken je met- en zonder slot nodig hebt.

4.     Denk na over de afwerking

Zonder afwerking zouden de zaag gaten waarin de deurklinken gestoken worden zichtbaar blijven. Afwerking wordt gedaan met een rozet of een schild. Een rozet is een kleine ronde of vierkante afdekking en een schild is een lange rechthoekige plaat. Je kunt met twee rozetten de deurklinken en de sloten afwerken en schilden bedekken beide in één keer.

5.     Plaats je bestelling

Nu je toch bij de winkel bent denk je nog even na over eventuele accessoires voor je bestelling en vervolgens is deze gemakkelijk geplaatst. In de meeste gevallen heb je je klinken snel in huis.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten