Zo kies je een winterdekbed

Het wordt steeds kouder, waarschijnlijk komt er binnenkort dan ook een moment dat je je zomerdeken in de kast wil leggen en wilt inruilen voor een warmer exemplaar. Maar, hoe kies je een goed winterdekbed? Waar moet je op letten? Welke materialen passen het best bij de winter?  Wil jij weten hoe je een winterdekbed uitkiest? Dat vertellen wij je graag hieronder.

 

Welke verschillende materialen zijn er? 

Winterdekbedden zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Zo heb je winterdekbedden van wol, dons of synthetische materiaal. De keuze voor het materiaal is afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren. Zo is het gewicht van een donzen dekbed bijvoorbeeld een stuk lichter dan van een wollen winterdekbed. Een dekbed van ganzendons is om verschillende redenen een goede keuze. Dons is namelijk een materiaal waardoor het geen voedingsbodem is voor huisstofmijt. Daarnaast ademt dons, wat zorgt voor een goede vochtregulatie. Een ander voordeel is dat een dons isolerend materiaal is, dit betekent dat het dekbed warm is in de winter en koel in zomer.

Wat is het verschil tussen een donzen winterdekbed en een 4-seizoenendekbed?

Grofweg heb je twee keuzes om ook in de winter warm te kunnen slapen: een winterdekbed of een 4-seizoenendekbed. Je vraagt je misschien af wat de verschillen zijn en waar je beter voor kunt kiezen? De grootste verschillen tussen een winterdekbed en een 4 seizoenendekbed is dat je met een 4 seizoenendekbed kunt variëren tussen 3 verschillende dekbed diktes. Een winterdekbed heeft echter maar 1 dikte. Heb jij het snel koud en ben je heel erg gevoelig voor temperatuurwisselingen? Dan past een winterdekbed wellicht beter bij je. 

Hoe onderhoud je een winterdekbed? 

Weet jij inmiddels welk materiaal winterdekbed bij jou past en of je kiest voor een winterdekbed of een 4-seizoenendekbed? Dan vraag je je misschien af hoe je een winterdekbed het best kunt  onderhouden. Dit is deels afhankelijk van het materiaal, kies je voor een donzen winterdekbed dan heeft je dekbed gelukkig weinig onderhoud nodig. Als je dagelijks je dekbed opschudt, kun je lang van je winterdekbed genieten. Wil je je winterdekbed reinigen? Dan kan je deze het best naar de stomerij brengen. Als je je dekbed in de wasmachine doet zou het namelijk kunnen dat je dekbed zijn volume kwijt raakt. 

Waar koop je een winterdekbed?

Tegenwoordig kun je niet meer alleen bij een fysieke winkel terecht om een dekbed aan te schaffen. Je kunt je namelijk ook wenden tot het internet.  Een voordeel hiervan is dat je de deur feitelijk niet meer uit hoeft. Gaat jouw voorkeur uit naar persoonlijk advies van een dekbedden expert? Dan kan je altijd advies vragen bij een specialist via het internet of in een winkel.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten