Waar moet je op letten bij het uitkiezen van een nieuw hoofdkussen

Ben jij op zoek naar een nieuw hoofdkussen? Dan kunnen wij ons voorstellen dat je af en toe door de bomen het bos niet meer ziet. Er zijn tegenwoordig vele verschillende hoofdkussens verkrijgbaar. Welke hoofdkussen voor jou het beste is, is afhankelijk van een aantal factoren. Wat is bijvoorbeeld je favoriete slaaphouding? Hoe hard is je matras? Wat zijn je lichamelijke kenmerken? En wat zijn je eigen voorkeuren en budget? Hieronder vertellen wij je graag waar je op zou moeten letten bij het uitkiezen van een nieuw hoofdkussen.

Je slaaphouding

Het voornaamste doel van een hoofdkussen is om ervoor te zorgen dat je hoofd tijdens het slapen niet te ver voor- of achterover buigt. Het beste kussen voor jou is dan ook een kussen dat min of meer in een rechte lijn ligt met je ruggengraat. Slaap jij op je rug? Dan moet je erop letten dat het kussen wat hoger is in de nek. Slaap jij op je buik? Dan ben je het best af met een dun kussen. Slaap jij op je zij? Dan heb je juist een wat dikker kussen nodig. 

Welke vulling kies je? 

Er zijn vele verschillende soorten vullingen van hoofdkussens beschikbaar. Grofweg kunnen we onderscheid maken tussen donzen en veren, schuimblokken en synthetische vullingen. Iedere vulling heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. Zo is een vulling van dons en veren vaak makkelijk te vormen en is een synthetische vulling makkelijk zelf te wassen en vaak wat goedkoper. Waar je uiteindelijk voor kiest is volledig afhankelijk van je eigen voorkeuren en wensen. 

Wat zijn je lichamelijke kenmerken? 

Je lichamelijke kenmerken spelen een grote rol bij het uitzoeken van een goed hoofdkussen. Zweet jij veel? Dan kan je het best kiezen voor een synthetische vulling. Een kussen met een synthetische vulling is namelijk wasbaar, wat wel zo fijn is als je veel zweet. Ben je allergisch voor huisstofmijten? Kies dan ook voor een wasbaar hoofdkussen. Kies vooral niet voor een vulling van veren of dons, hierin kan stofmijt makkelijker verzamelen. 

Waar kan je een hoofdkussen aanschaffen? 

Heb jij inmiddels een beetje een idee waar je op moet letten bij het aanschaffen van een hoofdkussen?  Dan wil je er wellicht een aanschaffen. In het verleden ging je hiervoor wellicht naar een winkel, maar tegenwoordig kan je ook online een hoofdkussen uitzoeken. Via het internet kan je verschillende hoofdkussens goed met elkaar vergelijken. Ben jij opzoek naar zo’n webwinkel? Klik dan hier.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten