Zo geniet je nog meer van een bezoekje aan de sauna

VL wonen

Een manier om echt he-le-maal zen te worden is een bezoekje brengen aan de sauna. De warmte, de stoom en de rust zijn de perfecte combinatie om te genieten en helemaal zen te worden. Als je een zware dag achter de rug hebt dan is het heerlijk als je binnen een paar stappen binnen een oase van rust bent. Dit kan aan de hand van een buitensauna. Wil je meer informatie over een sauna? Lees dan snel door!

Zo vroeg van tevoren moet jij de sauna verwarmen

Als je thuiskomt is het eerste wat je doet de sauna aanzetten. Op deze manier kan je eerst nog even bij komen van de dag en daarna heerlijk genieten in de sauna. De sauna wordt opgewarmd door een elektrische of hout gestookte kachel. Met beide kachels dien je rekening te houden met een opwarmtijd van gemiddeld 25 minuten, afhankelijk van de gewenste warmte en de grootte van de sauna.

Eet niet te veel

Hier had je waarschijnlijk niet aan gedacht maar, het is niet goed voor je lichaam om met een volle maag de sauna te betreden. Doe je dat wel, dan moet je lichaam niet alleen moeite doen om de warmte te verdragen, maar ook om je maaltijd te verwerken. Een mogelijk gevolgd van een saunabezoek met een volle maag kan een tekort aan bloed in de hersenen zijn waardoor je hoofdpijn of eventuele duizeligheid kan ervaren. Wil je toch graag wat eten voordat je gebruik gaat maken van je buitensauna? Eet dan bijvoorbeeld een salade of vruchtenkwark. Deze zijn licht verteerbaar.

De warmte moet je niet te lang vast blijven houden

De warmte van de sauna is heerlijk maa, nadat je uit de sauna stapt is het belangrijk om op de juiste manier af te koelen. Neem daar dus ook genoeg de tijd voor. Dit kan je doen door heen en weer in de tuin te lopen of een koude douche te nemen. Als je voor een koude douche kiest, zorg er dan voor dat je bij het afspoelen van je voeten begint en bij je hoofd eindigt. Hierdoor laat je jouw lichaam geleidelijk wennen aan de temperatuursverandering.

 

https://welvaere.nl/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten