Zit u of een van uw naasten in een winterdip?

De winter is begonnen en dat kan niet voor iedereen even makkelijk zijn. Het is de tijd om binnen te zitten, het is koud en/of nat buiten. U heeft alle films en series al gezien op Netflix en u weet niet wat u moet doen in deze kou. U zou het liefste in een winterslaap gaan en in het voorjaar weer willen ontwaken. U zit in een winterdip u kunt wel tips gebruiken om deze koude tijd door te komen.

Sta vroeg op

Het klinkt misschien raar om vroeg op te staan, vooral als u de hele nacht heeft liggen woelen. Toch is het belangrijk om elke dag op hetzelfde tijdstip naar bed te gaan, en ook op te staan. Blijf niet de hele ochtend in bed. U hoeft ook niet om 5 uur ‘s morgens op te staan, als u pas om 9 uur op uw werk hoeft te zijn. Maar het is geen goed idee om een kwartier voordat u moet vertrekken op te staan. Kies 2 vaste tijden en houdt u daaraan. Zo weet uw biologische klok wat er van uw lichaam verwacht wordt.

Zoek het zonlicht op

De zon laat zich in de winter niet lang en vaak zien, zodra de zon schijnt is het ‘t beste om dan de deur uit te gaan. Geniet van het buitenleven, ook al lijkt er geen daglicht te zijn. Elke zonnestraal, of gewoon daglicht, zal je humeur opvrolijken. Ga elke dag naar buiten. Naar je werk fietsen, een wandeling maken in je pauze: je lichaam heeft die frisse lucht en licht nodig.

Eet gezond

Door te ontbijten maakt u uw lichaam wakker. Dus probeer het niet om het over te slaan. Loop niet met een broodje in uw mond door uw huis, maar ga zitten en geniet van uw ontbijt. Zorg ervoor dat u voldoende tijd neemt om rustig wakker te worden. Vitamine B12 en vitamine D worden ook aanbevolen voor een winterdip, hoewel het niet wetenschappelijk is bewezen dat het echt nuttig is.

Zit uw naasten in een winterdip?

Als een van uw naasten in een winterdip en weet u niet wat u moet doen? Stel de bovenstaande tips voor. Probeer een leuk uitje voor te stellen om samen gezellig te kunnen doen. Het kan voor afleiding zorgen. U kunt uw naasten ook leuke kaarten met tekst sturen. Kaarten met tekst is handig als u even niet weet wat u wilt zeggen. De leuke teksten kunnen de persoon immens opfleuren.

https://moodzdesign.nl/product/kaartenset-teksten-en-quotes-nr-2/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten