Welke kast past in goed in jouw interieur?

Je herkent het vast wel, je bent bezig met verhuizen en opeens kom je erachter hoeveel spullen je wel niet hebt. En natuurlijk moet alles mee naar je nieuwe woning, maar zoveel opbergruimte heb je niet. Tijd voor een paar nieuwe kasten dus. Maar welke kasten zijn er allemaal? Hieronder maken wij een opsomming van verschillende soorten kasten die wel eens goed in jouw huis zouden kunnen passen.

 

Inbouwkasten

Heb je een bepaalde hoek in jouw huis waar eigenlijk geen meubels geplaatst kunnen worden? Maak er dan een inbouwkast van. Op deze manier heb je extra kastruimte, zonder dat het ten koste gaat van de leefruimte.

 

Wandkasten

Op zoek naar een meer standaard kast? Ga dan voor een wandkast. Wandkasten hangen meestal aan de muur en nemen daardoor geen vloeroppervlak in beslag. Wandkasten zijn vaak voorzien van planken en lades en bieden opbergruimte voor boeken, kleding, servies en andere spullen.

 

Boekenkasten

Wil je een kast waarin je al jouw mooiste spullen tentoon kunt stellen? Ga dan voor een boekenkast. Boekenkasten worden vaak gemaakt zonder deuren, zodat de inhoud van de kast altijd zichtbaar en makkelijk toegankelijk is.

 

Lockers

Heeft jouw woning een meer industriële stijl? Dan zijn lockers wellicht ook een optie. Stalen lockers zijn tegenwoordig helemaal in, en misstaan zeker niet binnenshuis. Mocht je ze liever buiten het zich plaatsen, bijvoorbeeld in een schuur of garage, dan is een locker kopen ook een goede, veilige keuze.

 

Schuifdeurkasten

Een andere optie die we je voor willen leggen zijn schuifdeurkasten. Schuifdeurkasten zijn uitermate geschikt voor woningen of kamers met weinig ruimte, omdat je niet gehinderd wordt door openklappende deuren. Veel mensen kiezen voor een schuifdeurkast als kledingkast.

 

Ladekasten

Wil je jouw spullen graag goed georganiseerd houden? Ga dan voor een ladekast. Ladekasten zijn vaak te krijgen is verschillende hoogtes en breedtes, al blijven ze wel een stuk lager dan andere kasten. Dit is met name omdat er altijd de mogelijkheid moet blijven bestaan om van bovenaf in een lade te kijken. Ladekasten zijn vaak ook goed te combineren met andere kasten.

 

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten