Welke instanties krijgen bericht wanneer u verhuist?

VL wonen

Gefeliciteerd met uw nieuwe huis! U verhuist binnenkort naar een nieuw huis, appartement of kamer en dat is altijd een onvergetelijk moment. Maar voordat u begint met inpakken, moet er altijd veel worden geregeld. Er zijn veel organisaties die uw acties moeten kennen.

Wie krijgt mijn gegevens?

Deze “administratieve rompslomp” is een beetje werk. Om uw werk gemakkelijker te maken, zet ScanMovers alle agentschappen op een rij, en u moet ons hier uw acties melden. Op deze manier kunt u deze verhuislijst eenvoudig invullen, een verhuisbedrijf regelen en snel doorgaan naar interessantere aspecten van verhuizen. het is begonnen! Allereerst natuurlijk de gemeente. Uw actie moet binnen vier weken voor de actie en tot vijf dagen na de actie bij de gemeente worden aangemeld. U kunt zich op verschillende manieren melden bij de gemeente. U kunt de verhuizing bijvoorbeeld persoonlijk melden bij het stadhuis, maar u kunt dit ook schriftelijk melden bij het stadsbestuur. De gemeente past dan uw adresgegevens aan in de Basisregistratie Personen (BRP). Daarnaast kunt u uw acties ook digitaal aankondigen. Met DigiD logt u in op MijnOverheid.

Een mooi neveneffect is dat de gemeente uw gegevens ook aan veel instanties doorgeeft. Dit zijn instellingen die uw gegevens nodig hebben om juridische taken uit te voeren, waaronder belastingdiensten, onderzoeksorganisaties, gezondheidsorganisaties, rechtshandhaving en algemene zorgorganisaties.

Waar nog meer naar kijken?

Het is ook belangrijk dat uw water- en energieleveranciers uw handelingen begrijpen. Wat water betreft, dit is een gemakkelijke taak. Per stad / regio is er maar één specifiek waterbedrijf. Als u binnen een gebied verhuist, hoeft u alleen het nieuwe adres door te geven aan de huidige waterleverancier. Als u verhuist naar een nieuw gebied, meldt u dan af bij de oude waterleverancier en meldt u aan bij de nieuwe leverancier bij jou in de buurt.

Qua energie is dit een beetje moeilijk omdat het niets met adres te maken heeft. Daarnaast heeft u de keuze uit verschillende energieleveranciers. Als u bij dezelfde energieleverancier wilt blijven, kunt u uw acties meestal zonder zorgen online melden. Als u gescheiden elektriciteits- en aardgasleveranciers heeft, moet u dit in beide organisaties doen. Let op: u moet uw verhuizing minimaal twee weken voor de verhuisdatum melden!
Bent u echter niet tevreden over uw huidige energieleverancier, dan kunt u ervoor kiezen om over te stappen. In dit geval is het verstandig om energieleveranciers te vergelijken en de beste optie voor jou te vinden.

Het is ook fijn wanneer u kunt rekenen op fijne service op maat, wat dat betreft heeft veronthuizen.nl het goed voor elkaar. U kunt rekenen op goede en betaalbare service voor iedere verhuisklus!

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten