Welke container heb je nodig?

Als je veel afval in een keer kwijt wilt dan kan het handig zijn om een container te huren. Vaak wordt dit gedaan bij een grote verbouwing of bij groot onderhoud in je tuin. Omdat er veel verschillende soorten afval zijn, zijn er ook veel verschillende soorten containers. Wil jij een container huren in Gouda, maar heb je geen idee welke container je nodig hebt? Wij leggen je uit in welke container je welk afval mag gooien. Maar eerst gaan we even kort in op de voordelen van een container huren.

 

Waarom een container huren?

Je vraagt je misschien af waarom je een container huren in Gouda een goed idee is, je kunt je afval immers zelf naar de gemeentelijke dump brengen. Toch zitten er ontzettend veel voordelen aan een container huren. Een container wordt bij jou thuis afgeleverd. Hier mag hij een lange periode blijven staan. Je hoeft dus niet steeds tussendoor afval weg te brengen. Je kunt het afval verzamelen totdat je klus klaar is. Dit bespaart een hoop tijd en gedoe, vooral bij grote klussen. Als je klus klaar is wordt je container ook weer thuis opgehaald. Je hoeft je verder geen zorgen te maken over de afvalverwerking, alles zit in de prijs inbegrepen. Het is dus een groot gemak.

 

Welke containers zijn er?

Er zijn zes soorten containers. Ten eerste heb je en puinafval container, in deze container mag alleen maar puin. Denk hierbij aan stenen, beton en grind. Dit is dus handig bij een verbouwing waar alleen gesteente aan te pas komt. Heb je meer afval dan alleen gesteente dan is een bouwafvalcontainer beter geschikt. Een bouwafvalcontainer mag ook puin bevatten, maar hier mag nog meer in. Denk bijvoorbeeld aan gips, hout en vloerbedekking. Wil je ook nog graag oude meubels weggooien, dan kom je uit bij een grofvuilcontainer. In deze container mag bijna alles wat te maken heeft met bouw en verhuisafval. Meubels, gordijnen en fietsen kun je hierin kwijt. Dakleer en asbest houdend materiaal mag hier dan weer niet in. Heb je vooral houtafval, dan kan een houtafvalcontainer voldoende zijn. Hierin mag al het schoon hout. Dit is wel anders dan snoeiafval, hiervoor heb je een tuinafval container nodig. Tot slot bestaat er nog een grondafvalcontainer. Deze is voor alle soorten grondafval.

https://afvalcontainerskorevaar.nl/container-huren-gouda/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten