Welk kussen past bij je postuur?

VL wonen

We brengen ongeveer een derde van onze tijd door met ons hoofd op ons hoofdkussen. Dan is het wel zo prettig als je kussen een beetje lekker ligt. Is het je wel eens opgevallen dat iedereen een andere mening heeft over welk kussen het fijnste is?

De één zweert bij een stevig kussen, terwijl het de ander niet zacht genoeg kan zijn. Het juiste kussen kiezen is een heel persoonlijke keuze, en bepaald niet makkelijk.

Slaaphouding

Het eerste waar je naar moet kijken bij het kiezen van een mooi donzen kussen is hoe dik het kussen moet zijn. Een goed kussen ondersteunt je nek en hoofd en zorgt dat je hoofd in het verlengde ligt van je ruggengraat. Simpel gezegd: je hoofd moet niet geknikt liggen ten opzichte van je lichaam. Het maakt uit of je meestal op je rug, buik of zij slaapt.

Je postuur

Ook je postuur beïnvloedt welk donzen kussen het beste bij je past. Hoe groter je postuur, hoe breder je schouders zijn, hoe groter de afstand tussen hoofd en matras. Dat betekent dat iemand met brede schouders en relatief meer gewicht een donzen kussen nodig heeft met een groter vulgewicht. Ter vergelijking: als je kleiner bent dan 1,7 meter en ongeveer 65kg weegt is een kussen met vulgewicht tussen 500-1000 gram het meest geschikt. Weeg je echter 90kg of meer en ben je langer dan 1,9m? Dan kan het ideale vulgewicht ruim 1400 gram zijn.

De juiste kussen vorm voor jouw postuur

Denk ook even na over de vorm van je volgende kussen. Behalve het standaard puntkussen van 60x70cm kun je ook kiezen voor een boxkussen. Dit soort kussen heeft een opstaande rand waardoor je nek iets meer ondersteuning krijgt. Een boxkussen is uitermate geschikt voor wie op de rug of zij slaapt.

Heb je iets meer ondersteuning nodig voor nek en hoofd? Kies dan een ondersteunend kussen. Door een extra nekrol of stevige rand geeft dit kussen de nodige extra support.

Stem je kussen af op je matras

Omdat je ook bij de keuze voor het matras bent afgegaan op wat het beste past bij je lichaam is het slim om je kussen hierop af te stemmen. Heb je een zacht matras? Kies dan een vulgewicht dat 50-100 gram minder is dan je aanbevolen vulgewicht. Heb je een hard matras? Dan heb je juist een vulgewicht nodig dat 50-100 gram hoger licht.

Wil je meer weten over donzen hoofdkussens, of weet je precies welke je wilt hebben? Bezoek dan www.betternights.nl voor hoofdkussens van de best mogelijke kwaliteit.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten