Wat zijn de voor- en nadelen van een huis huren?

VL wonen

Iedereen weet nu dat de huizenmarkt niet de beste plek is op dit moment. Alle prijzen zijn niet normaal hoog en dan is het aanbod weer te weinig. Het is ook nooit goed. Maar omdat iedereen perse graag een huis wil hebben, is er nu een trend gaande dat heel veel mensen gaan huren in plaats van kopen. Maar waarom zou je gaan huren in plaats van kopen? Is dat daadwerkelijk beter? Dat lees je allemaal in deze blog terug!

Je bent niet meteen een bak met geld kwijt

Als je gaat huren, dan houdt dat in dat je per maand een bepaald bedrag kwijt bent aan het huis. De verhuurder van de plek wil ook dat je dit elke maand betaald. Maar dat is het fijne als je een plek kan huren, je hoeft niet meteen een heel groot bedrag opzij te zetten om erin te kunnen wonen. Er zijn wel andere regels waar je aan moet houden met een huurhuis, zoals dat je niet bepaalde dingen mag veranderen aan bijvoorbeeld de keuken. Maar de kosten van het water wordt ook vergoed door de eigenaar van het appartement. Dus dat scheelt je weer kosten.

Geen hypotheek, dus je bent alles kwijt

Natuurlijk zijn er ook nadelen van het huren van een huis. Het grootste nadeel is dat je geen hypotheek kan afsluiten met een huurhuis. Dat betekent dat alles wat je qua huur betaald aan iemand, ben je ook daadwerkelijk kwijt. Dat geld zie je nooit meer terug, terwijl je met een hypotheek en een koophuis juist een investering doet, en later heb je de hypotheek afbetaald en kun je zeggen dat het huis geheel van jou is. Daarom is het ook zo dat bij een koophuis jezelf mag bepalen hoe je het inricht.

Ieder zijn eigen ding

Sommige mensen vinden een huis kopen fijner dan huren. Maar het is een optie voor mensen die krap bij kas zitten om toch op zichzelf te kunnen wonen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld studenten of starters. Die kunnen niet meteen een appartement of huis kopen. Dan is huren toch een mooie optie om ze de vrijheid te geven.

 

https://www.vandijkvanessen.nl/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten